fbpx

Készül Hargita megye költségvetése!

Hargita Megye Tanácsa lakossági konzultációt hirdet a megyei költségvetés kapcsán, és felhívják a figyelmet, hogy most mindenkinek, aki Hargita megyében él, aki sok időt tölt itt, akit érdekel a térség fejlesztése, alkalma van javaslatait, véleményét megfogalmazni.

A járványhelyzet miatt nem alkalmas falugyűléseket, fórumokat, nagylétszámú személyes találkozókat szervezni, ezért hirdet online konzultációt a megyei tanács. A különböző felületeknek összesen több tízezer követője van, így ebben a formában még eredményesebb tud lenni a konzultáció. A megyei tanács honlapján (hargitamegye.ro/koltsegvetes-konzultacio) névvel kell bejelentkezni, és néhány adatot megadni, ez lehetővé teszi az esetleges kapcsolatfelvételt, egyébként a kitöltés egyszerű, okostelefonról is megoldható. Ugyanitt megtekinthetők és tanulmányozhatók a költségvetés-tervezet bizonyos tételei, illetve egy előzetes bemutató is, hogy milyen törvények alapján készült, és egyéb közérdekű információk. Ezekhez várják a lakosság véleményét, meglátásait, javaslatait! Fontos tudni, hogy a most feltöltött anyagok munkaverziók, nem a végleges költségvetési tételek.

„Idén is prioritás, hogy járható utakat építsünk, folytassuk a megyei tanács járdaprogramját a biztonságos közlekedés érdekében. Ezért is várjuk, hogy milyen beruházásokat finanszíroz az RMDSZ kezdeményezésére elindított országos Anghel Saligny településfejlesztési program. A megyei tanács honlapján tanulmányozható, hogy az utak milyen besorolásúak, illetve az egyes beruházások milyen fázisban vannak. A pályázati kiírásoknál szintén látható, hogy milyen fejlesztések lesznek, legyen szó inkubátorházakról, utakról, vagy tanintézetek fejlesztéséről” – részletezte a lakossági konzultáció kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A cél az, hogy az online felületre a költségvetés-tervezet minél több fejezete felkerüljön, és minél többen hozzászóljanak, a lakosság, de ágazatonként az érintettek is.

Hargita Megye Tanácsa a tervek szerint jövő héten fogadja el a költségvetést, ezért az utolsó módosításokat pénteken kell eszközöljék, így a javaslatokat, véleményeket legkésőbb február 4-én reggelig várják.

Ez alkalommal a megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmények költségvetését is elfogadják, így azok programjaihoz is hozzá lehet szólni.

Borboly Csaba megyeelnök arra hív mindenkit, hogy minél nagyobb nyitottsággal kezeljék a témát, éljenek a lehetőséggel, mondják el véleményüket, hiszen mindannyiunk érdeke Hargita megye fejlesztése!

A költségvetés konzultációja a megyei tanács honlapján érhető el:

https://hargitamegye.ro/koltsegvetes-konzultacio/

A konzultáció fontosságáról Borboly Csaba közösségi oldalán is beszámolt:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/635711310874056

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.