fbpx

Egységben az erő

“A tisztességes nők a civilizáció védbástyái”

Wohl Stefánia

 

Az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezete január 27-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését. Románia és Erdély is sokkal szegényebb lenne az erdélyi magyar nők értékteremtő munkája nélkül.

A nőszervezet feladata kell legyen bátorítani a nőket nemcsak a politikában levő törekvésekre, hanem az élet bármely más területén is.

Egy nőnek sok betöltendő feladata, szerepe van a hétköznapokban, egy általános példát említve egy nő a hétköznapokban lehet feleség, édesanya, akár leánygyermek, testvér, háziasszony, szakács, ügyintéző, sofőr és még sorolhatnánk.

Az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezet tagjai a meglévő számos feladatok mellé önként vállaltak törekvéseket, hogy ne csak a családjukért és barátaikért tegyenek, hanem fontosnak tartják közösségük fejlődését is.

Szükség van a nőszervezet tagjaira, akik képesek közösségben gondolkodni, áldozni idejükből, energiájukból, hogy a jelent jobbá tegyék, és a jövőt megalapozzák gyerekeink számára.

Továbbá szükség van a megfelelő női érdekképviseletre is, hiszen a nők nemcsak más meglátásokkal, ötletekkel, megoldási javaslatokkal bírnak, hanem nőként, anyaként más problémákkal is szembesülhetnek a mindennapokban.

A nőszervezet felelősséget kell vállaljon a nők problémáinak, érdekeinek képviseletében.

Mivel ez mindannyiunk érdeke, mint Hargita Megye Tanácsának és az RMDSZ Csíki Területi Szervezeti elnökeként is teljes mértékben támogatom a szervezetet és az új vezetőséget.

Gratulálok Marosi-Melles Máriának, aki folytatja munkáját a Csíki Területi RMDSZ Nőszervezet elnökeként, továbbá gratulálok Basa Zsuzsannának, Mihók Helgának, Tófalvi Évának, Török-Nagy Klementinának, akik a Nőszervezet alelnöki tisztségében dolgoznak tovább valamint Lakatos Emőkének, aki az ügyvezető elnöki tisztséget tölti be.

Szükség van az önök munkájára, ezért kívánok tervekben és megvalósításokban gazdag évet abban a reményben, hogy a közös munkáink nem maradnak el, és együtt tudunk dolgozni a megye fejlődéséért.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.