fbpx

Kétkeréken egy játszóparkért

Hargita Megye Tanácsához érkezett pénteken, augusztus 17-én az érbogyoszlói László József, az 1500 kilométeres erdélyi kerékpáros körútja egyik állomásaként. Bihar megye egyik legkisebb magyar településének számító Érbogyolszóból indult útnak, azzal a céllal, hogy előteremtse a település gyerekeinek építendő játszóparkhoz szükséges pénzösszeget. A megtett kilométerek jelképesen szeretnék eladni, kilométereként 5 lejért, de jól szívvel fogadnak minden támogatást.

– Ez egy teljesen önálló kezdeményezés, amelyet felkarolt a községünk polgármestere. Örvendek elértem Hargita megyébe, mintha haza érkeztem volna ide. Nagyszerű tájakat láttam, nagyszerű emberekkel találkoztam. A mostani megállóm alkalmával Csíkszentkirályon szálltam meg, megszeretném köszönni Székely Ernő polgármester úrnak és Jurcsák Levente alpolgármester úrnak a vendéglátást, valamint Hargita Megye Tanácsa kollégáinak a szervezésben nyújtott segítséget – mesélte úti élményeit László József a megyeházánál tett rövid megállója alkalmával. Az 1500 kilométeres útvonalat Erdély történelmi határai mentén alakította az önkéntes pedálozó, a következő útvonalon: Nagyvárad–Arad–Temesvár–Lugos–Déva–Szeben–Fogaras–Brassó–Kovászna–Csíkszereda–Maroshévíz–Gyergyó–Besztercebánya–Nagybánya–Máramarossziget–Szatmárnémeti–Nagykároly–Érmihályfalva-Érbogyoszló. Útja során találkozott már jó szándékú emberekkel, akik lehetőségük szerint támogatták a kezdeményezést. Az adományozók a következő bankszámlaszámra történő utalással támogathatják a kezdeményezést: RO44 BTRL RONC RTO4 1408 1001, egy kilométer jelképes ára 5 lej.

– Mindig felkaroltuk az erdélyi magyarság azon kezdeményezéseit, amelyek a helyben maradást, az otthon és közösségteremtést szolgálják. Úgy gondolom, hogy nekünk itt a tömbmagyarságban kötelességünk felkarolni a szórványban élő nemzettársaik kezdeményezéseit. László József erőfeszítése megérdemli a támogatást, hisz kezdeményezése az érbogyoszlói magyar  közösség, és közvetve az erdélyi magyarság javát szolgálja. Arra biztatom a Hargita megyei magyarokat, hogy támogassák e nagyszerű önkéntes kezdeményezést – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke.

Csíkszereda, 2018. augusztus 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.