fbpx

Kétmillió lejjel jut több idén a Hargita megyei településeknek

Megkapta az értesítő levelet február 22-én Hargita Megye Tanácsa a megyei pénzügyi igazgatóságtól az áfából és jövedéki adóból származó összegről, amelyet a helyi önkormányzatoknak kell leosztani. A 13 944 000 lej Borboly Csaba megyeelnök szerint az igényekhez képest szintén kevés, akárcsak tavaly, de az, hogy mintegy kétmillió lejjel több, mint az előző évben, az RMDSZ képviselőinek és szenátorainak köszönhető.

Az idei pénz, ha a kalákaprogram szempontjából nézzük, közel harminc iskolai és művelődési házi vizesblokk és hasonló objektumok elkészítésére elegendő, ám az önkormányzatoktól online beérkezett igénylések nagyságához képest szinte jelentéktelen a rendelkezésre álló összeg, hiszen egy-egy település ennek közel felét igényelte, például az egyik város négymillió lejt – nyilatkozta a megyei tanács elnöke, aki ismételten visszafogottságra kéri a polgármestereket, a szolidaritás jegyében, illetve arra, hogy gondolják át és írják meg az az info@hargitamegye.ro e-mail-címre, mely nagyobb támogatási igénylésről – amelyet már feltöltöttek az investitii.hargitamegye.ro honlapra – mondanának le azért, hogy jusson más helységekbe is a pénzből, de főleg azért, hogy korrekt értékelésre teremtsenek lehetőséget, jelenleg ugyanis esély van arra, hogy a megyei tanács szakembercsapata ne arra javasoljon a tanácsnak döntésre összeget, ami az illető település legfontosabb igénylése. (A megyeelnök erről szóló blogbejegyzése elolvasható itt: http://www.borbolycsaba.ro/blog/csak-mertekkel-es-tartozkodassal/)

A helyi önkormányzatok február 23-án, csütörtökön déli 12 óráig tölthetik fel igényléseiket. Az űrlap az investitii.hargitamegye.ro honlapon érhető el. A megyeelnök a Facebookon konzultációt indított a témában: https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/782036645295119/

Csíkszereda, 2017. február 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.