fbpx

Kétnapos vásár és olajgyűjtés Csíkszeredában

Hargita Megye Tanácsa 2009-től kezdődően minden évben húsvét előtt egy héttel megszervezi a Hagyományos és helyi termékek tavaszi kiállítását és vásárát a csíkszeredai Szabadság téren.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében a vásárlók április 12.-13. között, pénteken és szombaton szerezhetik be a hagyományos székely termékeket a csíkszeredai Szabadság téren, partnerségben Csíkszereda polgármesteri hivatalával és a Hargita Megyei Kulturális Központtal.

A szervezők ily módon szeretnék segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket. Az idei vásár is bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos helyi termékekből 8-18 óra között.

A mára már nagy népszerűségnek örvendő Székely Termék védjegy használati jogát több mint száz helyi és hagyományos terméket értékesítő székelyföldi termelő nyerte el, több mint ezer termékre.

Használt étolaj gyűjtés

Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség márciustól lehetőséget biztosít, hogy a havi vásárok ideje alatt a megyeháza parkolójának szélénél (a Sapientia egyetem felől) a lakók leadhassák használt étolajukat. A használt étolaj gyűjtését és elszállítását a székelyudvarhelyi Eco Trend Europa Kft. vállalta fel.

A márciusi vásárban mintegy 300 liter használt étolaj gyűlt össze. A kétnapos tavaszi vásáron is lehetőség lesz a használt étolaj leadására.

További részletek az esemény közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/events/649107978843829/

Csíkszereda, 2019. április 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.