fbpx

Kettős ünnep Csíkvacsárcsiban

Csíkvacsárcsiban vasárnap, augusztus 10-én a kultúrotthon kertjében adták át a Vacsárcsi Önkéntes Tűzoltók Egyesületének a Hargita Megye Tanácsa támogatásával vásárolt egyenruhákat és védőfelszereléseket.

Az ünnepségen jelen volt Szőcs László, a csíkvacsárcsi közbirtokosság elnöke, Hargita Megye Tanácsa képviseletében pedig  Borboly Csaba elnök, Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok. Borboly Csaba méltatta a tűzoltók, kiemelten a helyi önkéntesek tevékenységét, akik életüket kockáztatják embertársaik megsegítéséért, és reményét fejezték ki, hogy Hargita Megye Tanácsa támogatásával operatívabban tudnak majd közbelépni tűzesetek esetén.

A rendezvényen kiértékelték a tűzoltó csoport tevékenységét, valamint egy rövid bemutatót tartottak a tűzoltók, és átadták a Hargita Megye Tanácsa 10.000 lejes támogatásából vásárolt egyenruhákat.

Népviselettel is gazdagodtak a vacsárcsiak

Ezt követően a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület vette át azokat a székely népviseleteket és cipőket, amelyeket szintén Hargita Megye Tanácsának támogatásával vásároltak.

A megyei tanács 8500 lejes támogatásából vásárolt hét férfi és hét női felcsíki székely népviselet, valamint nyolc pár női cipőt Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok adták át, akik kiemelték, Hargita Megye Tanácsa évek óta odafigyel a Hargita megyei kulturális élet serkentésére és népszerűsítésére, hagyományaink ápolásának támogatására minden lehetséges eszközzel, éppen ezért örvendetes, hogy a csíkvacsárcsi fiatalok autentikus, jó minőségű népviseletet hordhatnak az ünnepélyes alkalmakkor .

Az ünnepségeken Buzás Árpád plébános adta áldását a megvásárolt javakra.

Az esemény után a szabadtéri színpadon felléptek a Búzavirág és a Cserevirág helyi néptánccsoportok.

Csíkszereda, 2014. augusztus 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.