fbpx

Testvértelepülési együttműködés Korond és Szűcsi között

A XXXVII. Korondi Fazekasvásár ünnepélyes állomása volt az augusztus 10-én tartott dísztanácsülés az Árcsói vendéglőben, amelyen aláírták Korond, és a magyarországi Szűcsi községek testvértelepülési együttműködési megállapodását.

Hargita Megye Tanácsa képviseletében az ünnepségen részt vett Borboly Csaba elnök és Ambrus Sándor megyei tanácsos, akik gratuláltak és eredményes közös munkát kívántak a településeknek. Borboly Csaba elmondta, jól dönt az a település aki Koronddal köt testvértelepülési együttműködést, hiszen a korondiak vendégszeretőek, tartják a szavukat és hisznek a közös magyar jövőben. Ezért is az újabb testvértelepülési kapcsolat a közös jövőbe vetett bizalomról szól, és arról,  hogy van elképzelés ezen közös jövőről.

– Az oktatási, kulturális, ifjúsági és sport együttműködések mellett kiemelkedően fontos a gazdasági együttműködések kiépítése, hiszen meggyőződésem, hogy a magyar-magyar kapcsolatok akkor lehetnek sikeresek, ha a kis-közepes- és családi vállalkozások szintjén is kialakul együttműködés. Mi ezt ösztönözzük, és az április 6-án ismét kétharmados többséggel felruházott kormányt arra kérjük, erre fordítson kiemelt figyelmet, hogy legyen minél több helyi szintű magyar-magyar sikeresen lebonyolított projekt – emelte ki Borboly Csaba.

Az együttműködési megállapodást Katona Mihály, Korond- és Berta István, Szűcsi község polgármesterei írták alá.

Csíkszereda, 2014. augusztus 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.