fbpx

Kettős ünnep Nagygalambfalván

Turisztikai információs irodát létesítettek Nagygalambfalván európai uniós pályázatból. A beruházás átadását április 25-én tartották, a település lakói mellett jelen volt Gyerkó Levente polgármester, Verestóy Attila szenátor, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Incze Csongor és Barti Tihamér alelnök, Tóásó László megyei tanácsos, illetve a község egyházi és világi elöljárói.

Amint  a polgármester bevezetőjében elhangzott, három éve, amikor először felvetődött a turisztikai központ építésének gondolata, sokan szkeptikusan fogadták. Most, amikor kézzelfoghatóvá vált az elképzelés, az építkezéssel egy időben változott a helyiek hozzáállása is. Most már látják, hogy a turizmus az egyik legfontosabb és a legtöbb lehetőséget rejtő ágazata, illetve a legfőbb kitörési pontja a hazai gazdaságnak, és ebben minden kis részletnek fontos és meghatározó szerepe van.

– Nem elég a Rák tava természetvédelmi terület megléte és védelme, meg kell mutatnunk azt, és el kell csalogatnunk a turistákat, hogy ide jöjjenek csodálni, szemlélni a szépségét. Hisszük, hogy a turizmus tele van kiaknázatlan lehetőségekkel. Ezért mindannyiunk érdeke ennek fellendítése, a rendelkezésre álló lehetőségek maradéktalan kihasználása – emelte ki a polgármester.

TurisztikaiInfIroda (12)

Borboly Csaba köszöntőbeszédében hangsúlyozta, nagy szükség van megyénk turisztikai potenciáljának a növelésére, ehhez járul hozzá ez a létesítmény is.

– Ez nemcsak egy felavatott új épületet kell jelentsen a település és térség életében, hanem anyagi hozadéka is kell legyen az itt lakók számára – emelte ki az elnök.

Ezután kulturális műsorral kedveskedtek a résztvevőknek, majd Kányádi György Attila református lelkész kérte a Jóisten áldását az épületre és annak tevékenységére.

 

Minifocipályát vettek birtokba

Ugyanaznap, április 25-én az elkészült minifocipályát is birtokba vehették a nagygalambfalviak. A beruházást Leader-pályázatból valósították meg, az önrészhez 150 ezer lejjel járult hozzá Hargita Megye Tanácsa.

A létesítmény átadásán jelen volt Gyerkó Levente polgármester, Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Incze Csongor és Barti Tihamér alelnök, Tóásó László megyei tanácsos, Galambfalva község egyházi és világi elöljárói, valamint a település és a térség sportkedvelői.

Mint elhangzott, csupán néhány éve valósították meg a megye egyik legkorszerűbb sportpályáját, azóta a meglévő pálya mellé egy korszerű műgyeppályát és teniszpályát is megálmodtak, és elkészült a térség legkomplexebb és legkorszerűbb sport- és szabadidő bázisa. Gyerkó Levente elmondta, a Leader program a térségben egyik első megvalósult nagyobb projektjeként mutatja a község jövőbe vetett hitét, lendületét, hiszen elsősorban a fiataloknak szóló, a fiatalokat itthon maradásra csábító sportbázist építettek. Incze Csongor alelnök beszédében hangsúlyozta, hogy öröm számára Galambfalvára jönni, mert fejlesztésekben a község a térség iskolapéldája. Ezt a tényt igazolja ez az újabb sportlétesítmény is.

A beszédeket kulturális műsor követte, majd Rátoni Botond református lelkész megáldotta a létesítményt.

Csíkszereda, 2015. április 26.

 1,490 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás