fbpx

Korszerű ravatalozó épült Újszékelyen

Elkészült Újszékelyen a ravatalozó, a létesítmény szentelését április 26-án tartották. Az ünnepségen részt vett Balló Zoltán polgármester, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Incze Csongor, az intézmény alelnöke, Benyovszki Lajos megyei tanácsos, Jakab Zsolt unitárius lelkész, László Lehel Bendegúz református lelkész, a község elöljárói, valamint Újszékely lakossága.

Az ünnepélyes átadó Jakab Zsolt unitárius lelkész igehirdetésével kezdődött, ezt követte László Lehel Bendegúz református lelkész igehirdetése. Balló Zoltán polgármester a ravatalozó megépülésének állomásait ismertette, elmondta, a 215 ezer lejes összköltségvetésű beruházáshoz Hargita Megye Tanácsa 150 ezer lejjel járult hozzá.

Incze Csongor alelnök elmondta, megtisztelő és megható  számára, hogy itt lehet azon a településen, ahol valamikor atyai nagyapja református lelkészként végezte szolgálatát. Azóta nagyon sokat változott a világ, mert az egyházat szolgáló létesítményekhez sikerül megyei támogatást mellérendelni – emelte ki az alelnök.

Borboly Csaba szerint a községben haladás és összefogás tapasztalható, ez is bizonyítja, hogy van jövője a településnek.

– A mai rohanó világban szükség van rá, hogy méltóságteljes búcsút tudjunk venni szeretteinktől, és méltóképpen megadjuk a végtisztességet – emelte ki a megyeelnök.

Az ünnepség az újszékelyi ifjak ünnepi műsorával és a létesítmény megáldásával zárult.

Csíkszereda, 2015. április 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.