fbpx

Kézbesítették a magyar kormány gyorssegélyét Csíkban

Célba értek a magyar kormány által küldött orvosi védőfelszerelések, miután az RMDSZ Csíki Területi Szervezete április 15-én átadta az eszközöket a térség első vonalban dolgozó egészségügyi dolgozóinak. A gyorssegélyt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba, a Hargita Megyei Mentőszolgálathoz és a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai központjába juttatták el. Az átadáson jelen volt Borboly Csaba területi elnök, Becze István ügyvezető elnök, Melles Mária, az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetnének elnöke, Korodi Attila parlamenti képviselő, Tánczos Barna szenátor, valamint Konrád Judit, a megyei kórház menedzsere.

 

Borboly Csaba köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak az adományokért, mint fogalmazott: a magyar nemzet tagjai együtt vannak jóban-rosszban egyaránt, és a szolidaritás kölcsönös. „Számíthatunk egymásra mi, a határon innen és túl élők. Az élet és a történelem folyton megmutatja, hogy együvé tartozunk, és ezt az együvé tartozást nem csupán szavakban, hanem tettekben is ki tudjuk fejezni” – jelentette ki a csíki területi elnök.

 

A segély a következő eszközöket tartalmazta: 6950 FFP 2 maszkot, 22000 sebészmaszkot, 350 pleximaszkot, 11300 kesztyűt, 400 sapkát, 1050 cipővédőt, 1400 liter fertőtlenítőszert, 1700 védőruhát, 348 szemüveget.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.