fbpx

Kezdődnek a kátyúzási munkálatok

Aláírták az udvarhelyszéki megyei utakra a szerződést

Székelyudvarhelyen írták alá az idei évre szóló kátyúzási munkálatokat magában foglaló szerződést július 6-án, kedden. Az udvarhelyszéki megyei utakra szóló munkálatokat a Viaduct Kft. fogja elvégezni. A kétéves keretszerződés Udvarhelyszék és Keresztúr-térség megyei útjainak a kátyúzására és egybefüggő aszfaltréteg leterítésére 13,5 millió lej. Ezen belül írták alá ma az első szerződést az idei évre 1,2 millió lej értékben, amely kátyúzást, kisebb mennyiségben az út alapozásának megerősítését, ahol ez szükséges és úgy nevezett kazettázást is magukban foglalnak.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/351843662970183

Udvarhelyszéken a 131-es, 133-as, 134B, 134C, 137-es, 137A, 137C, 138-as, és 138B jelzésű megyei utakon végeznek munkálatokat.

A 134B, Szejkefürdő és Székelyszenttamás közötti szakaszon kezdik el a munkálatokat, járhatóvá téve az utat, tekintve, hogy a tibódi leszakadásnál napokon belül lezárják az arra felé vezető részt. Székelyszenttamáson az út alapját is megerősítik. Ezt követően a forgalmasabb tranzitútvonalakon folytatják Székelyudvarhely és Székelyekeresztúr között a 137-en, valamint a 138-as úton, Libán-tető felé ahol kazettázási munkálatokat is elvégeznek.

Keresztúr-térségben a 134A úton lesznek munkálatok, a 135-ön Etéd és Firtosmartonos között, a 136A úton Etéd és Kőrispatak között, valamint a 136B jelzésű úton Gagy és Etéd között.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, óvások hátráltatták az elbírálást.

– Udvarhelyszéken leginkább a megyei utakon közlekednek és itt a legfontosabb a megyei utak karbantartása. A megyei utak nem a nagy teherforgalom számára épültek, erre közösen az útépítő cégekkel megoldást kell találnunk – tette hozzá a megyei tanács vezetője.

Bíró Barna Botond alelnök hozzátette, a lakosság részéről is nagyon sokan jelezték ezt az igényt, tekintve, hogy a községek között és a községekből Székelyudvarhelyre és Székelykeresztúrra a megyei utak a legfontosabb útvonalak, ezeken pedig meg kell teremteni a biztonságos közlekedést.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.