fbpx

Kiáll az Igazi Csíki Sör mellett Hargita Megye Tanácsa

Egyértelműen kiáll a Csíki Sör Manufaktúra mellett Borboly Csaba elnök és Hargita Megye Tanácsa, miután jogerősen helyt adott a Marosvásárhelyi Táblabíróság a Heineken Románia keresetének, és megtiltotta a Csíki Sör márkanév használatát.

– A székelység önkifejezésének, büszkeségének, a szabad nemzeti mozgásterünk fontos eleme az Igazi Csíki Sör. Jogállamban a végleges és visszavonhatatlan bírósági ítéletet nem lehet elvitatni. Ellenben minden ítéletnek van indoklása, és az abban felróttakat biztos lehet pótolni, kiegészíteni és helyretenni, ezért is bízom benne, hogy a gyártás megállítása csupán átmeneti időszakra szól. Az Igazi Csíki Sör, a Székely Sör márkák a Székely termék védjegy jogos használói az elkövetkező években is, ezért is fontos, hogy egy Székely terméket ért támadásra együttes erővel lépjünk fel a jog által lehetővé tett eszköztár használatával. Arra biztatjuk a cég menedzsmentjét, hogy ne adják fel, folytassák a küzdelmet igazuk bebizonyításáért, keressék a jogi megoldásokat a folytatáshoz – nyilatkozta Borboly Csaba.

Hétfőn, január 30-án 19 órától rendkívüli tanácsülésre kerül sor a csíkszeredai megyeházán, amelyre a cég menedzsmentjét meghívja a megyei tanács elnöke, hogy tájékoztassák a testületet, és az esetleges további közös fellépésről egyeztessenek. Készek megkeresni a felperes tulajdonosi körét, vagy más téren folytatni egyeztetést, hisz az Igazi Csíki Sör ma már Hargita megye egyik kiemelt értékét és közösségi büszkeséget képvisel, amelytől kár ezt a térséget megfosztani. Ennek megoldására keresnek partnereket akár nemzetközi téren is.

Csíkszereda, 2017. január 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.