fbpx

Kihasználatlan lehetőség a sporttörvény módosítására

A 69/2000-es számú sporttörvény módosításának lehetőségére hívta fel nemrég Hargita Megye Tanácsa a figyelmet. A megyei tanács kéréssel fordult a polgármesteri hivatalokhoz, a megye sportklubjaihoz, a megyében tevékenykedő sportegyesületekhez, akik rendszeresen pályáznak a megyei tanács sporttevékenységeket támogató programjára, valamint a Hargita Megyei Sportigazgatósághoz. A módosító javaslatokat július 11-ig lehetett elküldeni, amelyre megyénkből nem fogalmazódott meg egyetlen a törvény esetleges hiányosságait kiegészítő javaslat sem.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az esetet kommentálva hangsúlyozta, hogy a rossz törvényeket amikor lehetőség adódik az igényeknek megfelelően javaslatokat kell megfogalmazni azok javítása és alkalmazhatósága érdekében, hiszen mindnyájunk érdekét szolgálja. – Nem hiszem, hogy annyira jó lenne a jelenlegi törvény, hogy nincs egy vetülete sem ahol javítani lehetne rajta, ahol akadályokba ütközünk az alkalmazásakor. Sokszor halljuk, hogy rosszak a jelenlegi törvények, ilyen esetekben mikor meghallgatják javaslatainkat igényeinknek, elvárásainknak hangot kell adnunk közösen, lobbizva azért, hogy azokat el is fogadják – részletezte a megyeelnök, hozzátéve, hogy a megyei tanács folyamatosan várja a meglátásokat, javaslatokat, annak érdekében, hogy valós képet kialakítva a lakosság igényeiről azt kommunikálni tudja Bukarest felé, esetenként pedig módosító javaslatok révén javíthatnak egy-egy rossz törvényen.

Hargita Megye Tanácsa honlapján külön aloldalt hoztak léte az intézmény által megfogalmazott jogszabály-módosító javaslatok számára, amelyet a következő linken részletesebben is tanulmányozhatnak:

http://hargitamegye.ro/testulet/jogszabaly-modosito-javaslatok.html

Csíkszereda, 2016. július 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.