fbpx

Kijavítják az utat a zetelaki gát mellett, Hidegségpatakán és Felsőboldogfalva–Árvátfalva között

A zetelaki gát melletti 138-as megyeiútszakasz tervezését, a Felsőboldogfalva és Árvátfalva között levő 131-es megyei út beszakadásának tervezését és kijavítását, valamint a hidegségpataki, az esőzések következtében megrongálódott 127B jelzésű megyei út javításának tervezését hirdette meg Hargita Megye Tanácsa az elektronikus közbeszerzési (SEAP) rendszerben.

A 138-as megyei úton, a zetelaki gát mellett 2,5 km-es szakaszt javítanak ki, a felújításnál újra felhasználják az ott lévő betontömböket az út megerősítéséhez. Ennek a tervezésére várják a jelentkezőket május 30-ig, a beruházás részletei megtalálhatók az alábbi linken: http://beruhazasok.hargitamegye.ro/node/1277

A 2016 tavaszán történt esőzések következtében megrongálódott a 131-es út Felsőboldogfalva és Árvátfalva közötti szakasza, az úttest egy része beszakadt. Ehhez hozzájárult a talaj nem megfelelő stabilitása is. Az utat kijavítják, elkészült a műszaki felmérés és a megvalósíthatósági tanulmány. A munkálatok tartalmazzák a talaj megerősítését, vasbeton támfal kiépítését, vízelvezetést és az úttest helyreállítását: http://beruhazasok.hargitamegye.ro/node/911 A tervezésre és a kivitelezésre az ajánlatokat június 6-ig lehet benyújtani.

A Gyimesekben is jelentős károkat okoztak a tavalyi esőzések, a 127B jelzésű megyei úton is június 7. és július 4. között. Az út hidegségpataki szakaszának tervezésére is várják a jelentkezőket, a munkálatok egy híd és nyolc palló helyreállítását is tartalmazzák. A beruházás részletei itt tanulmányozhatók: http://beruhazasok.hargitamegye.ro/node/976, az ajánlatokat június 6-ig várják.

Az árvízkárok helyreállításán már tavaly dolgoztunk, igyekeztünk segíteni a lakosságnak. Akkor is jeleztük, hogy idén beruházási munkálatokkal folytatjuk a helyreállítást. Ambiciózus terveink vannak a beruházásaink és az útjavítások tekintetében, ezek kivitelezéséhez várjuk a jelentkezőket – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. május 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.