fbpx

Kozmás az újraindulás első jó példája

Tizenkét éves álom valósult meg Csíkkozmáson szerdán, május 17-én, ugyanis az évekkel ezelőtt lefektetett gázvezetéket feltöltötték. Szántó László polgármester az ünnepélyes lánggyújtást megelőzően megköszönte a közreműködő felek segítségét és elmondta, hogy ettől kezdve alternatívájuk lesz a község lakóinak. A lángot Szántó László jelenlegi és Bodó Dávid korábbi polgármester gyújtották meg. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Kozmás községet az újraindulás első jó példájának nevezte, hiszen mint mondta, a 90-es években sok településen megtörtént a vezetékek elhelyezése, ezek feltöltése pedig most prioritás kell hogy legyen.

Azok a projektek a sikeresek, amelyek annak ellenére, hogy elakadnak, sikerül újrakezdeni és megvalósítani. Bízom benne, hogy Kozmás zászlóshajóként sok településnek jó példát mutat, hogy a bürokrácia útvesztőiben igenis lehet földgázrendszereket üzembe helyezni – tette hozzá a megyeelnök, aki Kolozsvári Tibor és Becze István megyei tanácsos jelenlétében szorgalmazta, hogy Hargita Megye Tanácsa a központi költségvetésből származó visszaosztásoknál nagyobb figyelmet szánjon ezen rendszerek feltöltésének támogatására.

Korodi Attila parlamenti képviselő elmondta, hogy mivel idén tavasszal teljesen szabaddá vált a gázszolgáltatás piaca, ezért figyelemmel követik a gázárak alakulását, és javasolta a lakosságnak a rácsatlakozást, akár alternatívaként, az új infrastruktúrára. Bodó Dávid volt polgármester és közbirtokossági elnök is örömét fejezte ki, hogy sikerült feltölteni a rendszert.

A gázláng eloltása után a HargitaGáz munkatársai a település első gázóráját is bekötötték a művelődési ház épületénél.

Csíkszereda, 2017. május 17.

 557 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...