fbpx

Kilőtték a Parajd és Szováta között elgázolt medvét

Kiadta a kilövési engedélyt a környezetvédelmi minisztérium arra a medvére, amelyiket szombaton este gázoltak el Parajd és Szováta között. A medve törött lábbal vonszolta magát, a vadásztársaság biztosította a helyszínt. A medvét elaltatták, kilövés után egy vadhús feldolgozóba szállítják. Parajd és Szováta között ismét zavartalan a forgalom.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke vasárnap telefonon értesítette Costel Alexe illetékes minisztert, aki azt mondta, félretájékoztatták az ügyben, de azonnal intézkednek, hogy kiadják a kilövési engedélyt. Röviddel ezután megkapta a vadásztársulás az engedélyt, és kilőtték a medvét.

– Kérjük a medvekérdésben a beavatkozási folyamat decentralizálást, hogy helyben lehessen döntést hozni, ezért vállaljuk a felelősséget! Ez az eset jó példa arra, hogy a centralizált rendszer nem működik, ki kell várni az engedélyeztetés folyamatát, és vannak esetek, amikor nem lehet napokat várni, nem lehetnek veszélyben emberi életek, és nem nézhetjük végig az állatkínzást. Ez elfogadhatatlan! – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2019. november 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.