fbpx

Kinek hasznos Hargita Megye Tanácsa lejáratása?

Borboly Csaba: az intézmény úgy zárja az évet, hogy minden rendben van, és rendben lesz

Hargita megye tízmillió lejes többlettel gazdagodott a kormány költségvetési tartalékalapjából, amelyet az önkormányzatoknak osztottak le. Románia Kormánya december 19-én hagyta jóvá az általános forgalmi adóból visszaosztott összegeket, Hargita megye több mint 29,3 millió lejt kapott, ebből tízmillió lejt Hargita Megye Tanácsa. A december 21-i rendes tanácsülésén alapvető módosítással foglalta be költségvetésébe a megyei tanács a szóban forgó összeget.

https://fb.watch/hyT7msdpY3/

„Ez a támogatás fontos számunkra, köszönet a döntéshozó testületnek és a megyei tanács apparátusának, hogy csapatként tudtunk dolgozni és dönteni, haladni tudtunk az elkezdett beruházásainkkal, az emelkedő árak mellett ugyanis fontos volt, hogy ezeket folytassuk. Év végére nincs a megyei tanácsnak kifizetetlen számlája” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A tízmillió lejből finanszírozzák a megyei tanács műemlékvédelmi programját, támogatnak 100 ezer, illetve 60 ezer lejjel két sürgős egyházi projektet, illetve kifizetnek olyan számlákat, amelyeknek még nincs lejárva a határideje. Ezt a többletet elsősorban útépítésre fordítják, de mivel jelenleg nincsenek folyamatban levő munkálatokat, így a kifizetetlen számlák rendezésére fordítják a támogatást.

„Kiegyensúlyozott költségvetéssel gazdálkodtunk idén, aki ennek az ellenkezőjét állította, vészharangokat kongatott, hogy elfogyott a megyei tanács pénze, nem csak, hogy nem mondott igazat, de nagyon sokat ártott. Szerencse ez nem fedi a valóságot, bátran kijelenthetem, hogy úgy zárjuk az évet, hogy a dolgok rendben vannak, illetve bizalommal mondom, hogy rendben is lesznek. Köszönet mindenkinek, aki csapatban gondolkozott és dolgozott, és ehhez hozzájárult” – nyilatkozta Borboly Csaba.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.