fbpx

Kivitelezőt keresnek a Hargitafürdőre vezető út felújítására

Megjelent az elektronikus közbeszerzési honlapon a 138A jelzésű, Hargitafürdőre vezető út felújítása. A beruházás áfa-nélküli értéke 8,5 millió lej, amelyre április 15-ig várják az építőcégek jelentkezését.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint jelen beruházás kiemelten fontos Hargita megye számára, hiszen a térség egyik kedvelt turisztikai desztinációjához vezető utat tennék rendbe, ezzel még több turistát csalogatva a térségbe, növelve a vendégéjszakák számát is. Ugyanakkor, mint mondta, nehezen ért ebbe a fázisba a projekt, annál is inkább, mivel az említett út nem köt össze országutakat. A beruházást egyelőre saját forrásból indítja el a megyei tanács.

A megyei tanács elnöke a közösségi oldalon számolt be a részletekről. Mint mondta, erre az évre az út építésére a forrás biztosított. Ugyanakkor az RMDSZ parlamenti képviseletének is köszönhetően ezen útra is további források szabadulhatnak fel.

Ugyancsak kiírták a 138-as út, zeteváraljai víztározó mellett húzodó szakaszának felújítását is. A beruházás közel 2,5 kilométeres szakaszt érint, ahol jelenleg betonút van. A kivitelezés áfa-nélküli értéke 2,7 millió lej, amelyre április 16-ig várják az építőcégeket.

Borboly Csaba mindkét út esetében bízik benne, nem lesznek procedurális akadályok és lesz jelentkező cég a munkálatokra. Ebben pedig ismét számít a helyi lakosság segítségére, hogy a közbeszerzés híre minél több helyre eljusson.

Csíkszereda, 2019. március 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.