fbpx

Kivitelezőt keresnek az Etéd és Firtosmartonos közötti út helyreállítására, illetve három híd megépítésére

A napokban újabb kivitelezési licit jelenik meg Hargita Megye Tanácsa elektronikus közbeszerzési oldalán, amely a 135-ös megyei út, Etéd község és a firtosmartonosi eltérő közötti szakaszát érinti. Az árvizek által tönkretett három híd javítási munkálatai, illetve támfalak és az út szerkezetében tett károk helyreállításának becsült áfa-nélküli értéke közel 2,3 millió lej.

– A megye ezen részén idén is folytatjuk az elkezdett munkálatokat és újaknak szeretnénk neki kezdeni. Bízom benne ebben az időszakban mielőbb megköthetjük a szerződéseket, hogy a munkálatok időben elindulhassanak – fejtette ki Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Mint azt korábban írtuk a megyei tanács márciusi tanácsülésén elvi határozatot fogadott el, hogy az építkezésekben korábban megkötött szerződéseket bruttó 17,9 lejes órabérrel újraszámolva fogja aktualizálni. Erre azért volt szükség, mert minimálbér módosítását szabályozó kormányrendelet életbe lépését követően egyes munkavállalók, további áremelést szeretnének kialkudni, emiatt nem kezdték el az idei munkálatokat, annak ellenére, hogy már az időjárás ezt lehetővé teszi.

Csíkszereda, 2019. április 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.