fbpx

Konzultáció (2019. május 20.)

Gyakran előfordul, hogy a vállalkozások, amelyekkel szerződést kötünk adott munkálatok elvégzésre nem teljesítik a szerződésben ígérteket vagy nem végeznek megfelelő, elfogadható munkát.

Ön szerint Hargita Megye Tanácsa mit lépjen azon cégek esetében, ahol nem végzik el, vagy csak részlegesen a szerződés által felvállalt munkálatokat (a nyári karbantartási munkálatok – kátyúzást, illetve aszfaltréteg felújítás)? KONZULTÁCIÓ

A válaszadók 72%-a szerint ha egy cég nem teljesíti a szerződésben ígérteket, akkor haladéktalanul fel kell bontani a szerződést.

Továbbá, a válaszadók 26%-a szerint ultimátumot kell adni a cégnek és ha az adott dátumig sem teljesíti a kötelezettségeit, akkor kell felbontani a szerződést.

A szavazók csupán 2%-a gondolja úgy, hogy első lépsében tárgyalni kellene a céggel és meg kell próbálni kiegyezni. Senki sem vélekedik úgy, hogy a szerződést nem kell felbontani.

A megadott lehetőségek mellett a hozzászólók között van olyan is, aki úgy látja, hogy nem elegendő a szerződést felbontani: “Szerződést felbontani és eltiltani több mint 5 évre, hogy részt vehessen ilyen közbeszerzéseken … továbbá: aki indokolatlanul kontesztál és emiatt húzódnak a munkálatok, szintén eltiltani és a keletkezett károkat megtèríttetni”. Szintén a hozzászólások alapján, a vállalkozásoknak a keletkezett károkat is ki kellene fizetni. Egyaránt azokat, amelyeket direkt módon az utak rossz minősége okoz, meg azokat is, amelyeket a munkálatok befejezésének késleltetésével okoznak az adott települések lakosságának.

A konzultáció eredménye alapján ilyen esetben haladéktalanul szerződést kell bontani a céggel, ami jelen esetben meg is történt.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.