fbpx

Kormányzati pénzből aszfaltoznák le a Nagykede és Rugonfalva közti utat

Jól halad a Siménfalva községbeli 38-as jelzésű, Nagykede és Rugonfalva közti községi út felújításának ügye. A hat kilométernyi szakasz leaszfaltozását szeretnék a helybeliek, és ennek érdekében már történtek lépések: az önkormányzat elkészíttette a megvalósíthatósági tanulmányt, és a szakasz telekkönyvezése is folyamatban van, így pénteken elküldik a finanszírozási kérelmet a fejlesztési minisztériumnak, hogy foglalják bele a kormány Országos Helyi Fejlesztési Programjába (PNDL) ezt a beruházást.

Ennek érdekében a nagykedei Székely Ferenc portáján találkoztak a helybeliek március 16-án, csütörtökön délelőtt Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével, Péter Zoltánnal, Siménfalva község polgármesterével és Kolumbán Dávid térségbeli megyei tanácsossal, hogy megbeszéljék a település gondjait, terveit. A megyeelnök a nagykedeiek meghívására érkezett, akik hozzá fordultak kérve támogatását a 38-as út járhatóvá tételében. A megyei tanács segítségével sikerült előremozdítani az ügyet, a beszélgetésen terítékre került a kistelepülések helyzete, vízellátásának, hulladékgazdálkodásának kérdése.

Hargita Megye Tanácsa kiemelten foglalkozik a kistelepülések problémáival, elsősorban a Kisfalu keretprogramja révén. Itt is igyekszünk segíteni, felkarolni a helyi kezdeményezést, és bár nincs minden helyi ügyben hatáskörünk, beszélgetéssel, vallom és már tapasztalhattuk is, hogy konzultációval, sok beszélgetéssel lehet eredményeket elérni. Ezen elv mentén dolgozunk továbbra is – nyilatkozta Borboly Csaba.

Borboly Csaba ez alkalommal átadta Péter Zoltánnak a csehétfalvi és tarcsafalvi vízrendszer tulajdonba vételéhez szükséges okiratot, amely a megyei tanács Kisvíz programjából valósult meg, így azt üzembe helyezhetik. Hargita Megye Tanácsa a a célkitűzéseinek megfelelően itt is gyakorlatba ültette a programot, hogy élhetőbb legyen a kistelepülés, és az itthon maradást szolgálja.

Korábban a megyei tanács elnöke az unitárius egyház által létrehozott ifjúsági és szociális központot látogatta meg Csehétfalván.

Csíkszereda, 2017. március 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.