fbpx

Környezetkímélő, elektromos jéggyalut kapott a karcfalvi műjégpálya

A karcfalvi műjégpálya számára nemrégiben megvásárolt rolbát adták át szeptember 7-én, hétfőn a létesítményben. Nagy Attila menedzser a sajtó képviselőinek kiemelte a Svédországból vásárolt rolba előnyeit. A régi, 30 éves jégtakarítót felváltó négyéves elektromos jármű gazdaságosabban használható, és nem bocsát ki füstöt, így sokkal környezetkímélőbb elődjénél. Mint elhangzott, Hargita Megye Tanácsa támogatása a Csíki Jégkorong Egyesületen keresztül 50 ezer lej. Nagy Attila hangsúlyozta a műjégpálya térségben betöltött szerepét is, hiszen az év kilenc és fél hónapjában nyitva áll a sport kedvelők előtt, az országban a karcfalvi pálya nyitja először és zárja utoljára kapuit.

Becze István megyei tanácsos sikertörténetnek nevezte a felcsíki jégkorong körüli fejleményeket.

– Folytatni kell azt a munkát, amelyet elkezdtünk, és amelynek nyomán a felcsíki önkormányzatok összefogtak, hiszen azon túl, hogy a jégkorongnak köszönhetően a gyerekek jobb egészségnek örvendhetnek, ez a sport növeli a térség turisztikai potenciálját – tette hozzá a tanácsos megjegyezve, hogy a karcfalvi műjégpálya hosszú távon meghatározza Felcsík jégkorongéletét. Ezt erősítette meg Szentes Antal megyei tanácsos is, aki szerint példaértékű a felcsíki önkormányzatok, közbirtokosságok, Csíkszereda város önkormányzata és Hargita Megye Tanácsa összefogása.

Márk Tibor, Csíkszenttamás polgármestere gratulált az elért eredményekhez, és mint a község elöljárója továbbra is támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

felcsikrolba_2015szep7_2

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok és a közbirtokosságok fáradhatatlan munkát végeznek a fiatalok érdekében, ami meglátszik az elért eredményeken.

– Követendő az az összefogás, amely ma Felcsíkot jellemzi, és amelyet Hargita Megye Tanácsának támogatnia kell. Amíg vannak lelkes, céltudatos emberek, addig Székelyföldön minden elképzelést meg lehet valósítani, és ez érvényes a sportban is – mondta a megyeelnök hozzátéve, hogy a felcsíki gyerekek már most nagy sikereket érnek el, és támogatni kell őket, hogy itthon tudjanak sikeresek lenni, a szülőket pedig arra öszönzi, hogy engedjék a gyerekeket minél több edzésre járni, hiszen ez elősegíti a tanulást, ráadásul nem kizárt, hogy pár éven belül ezeknek a jégkorongozóknak a nevét a sportújságok hasábjain láthatják viszont. Borboly Csaba ugyanakkor méltatta Nagy Attila pályamenedzser szerepét, hiszen lehetetlennek tűnő feladatot vitt véghez.

– A karcfalvi műjégpálya és a felcsíki jégkorong sikerén is meglátszik, hogy nem mindig a pénzhiány a legnagyobb probléma, ha mindenki teszi a dolgát a maga helyén, és a megfelelő szereplőket is egy cél irányában tudja lelkesíteni, akkor garantált a siker – mondta az elöljáró hozzátéve, hogy Hargita Megye Tanácsa ez évi támogatását növelni tudja az RMDSZ-frakció ülésén született döntésnek köszönhetően, ahhoz azonban, hogy ez törvényes keretek között történjen, szükséges a felcsíki önkormányzatok hozzájárulása, mert így további számos fontos fejlesztés, többek között az eredményjelző tábla beszerzése is megvalósulhat.

 

Csíkszereda, 2015. szeptember 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.