fbpx

Korszerű ravatalozó épült Patakfalván

Elkészült a Felsőboldogfalvához tartozó Patakfalván a ravatalozó, az ünnepélyes átadását szeptember 30-án, vasárnap tartották. Az ünnepségen az egyházi képviselők, a község elöljárói és a helybéli lakosság mellett részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A közel 300 000 lejes beruházás legnagyobb támogatója a Patakfalvi Közbirtokosság volt 250 000 lejjel, Hargita Megye Tanácsa 30 000 lejjel támogatta az építkezést, a hiányzó összeg közadakozásból gyűlt össze – tájékoztatta a jelenlévőket Geréb László református lelkipásztor.

 Az ünnepi istentiszteletet 11 órától tartották a templomban, az igehirdetés szolgálatát Kántor Csaba esperes végezte. A gyülekezet közösen vonult a ravatalozóhoz, arra a helyre,  amelyet már több mint ezer éve temetkezési helyként használnak, ezt régészti ásatások bizonyítják.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint a településen haladás és összefogás tapasztalható, ez is bizonyítja, hogy van jövője Patakfalvának.

Patakfalva1

– Patakfalva az elmúlt években dinamikusan fejlődik, jó látni, ahogy a kisfalu újból közösséggé formálódik. Olyan közösség alakult ki és alakul folyamatosan, ahol az egymásra figyelésre, és az egymás gondjaira, a közösség ügyeire való gondolkodásra van igény – mondta köszöntőjében Borboly Csaba. Megítélése szerint, akár az iskola épületét, a templomot, a kultúrotthont nézzük, minden rendbe van téve, és még egy sor dolog. Ez annak a jele, hogy bíznak az itteni életben, hisz a közösségnek intézményekre van szüksége.

– Sajnos egy ilyen intézmény a ma átadott ravatalozó is, amely az emberi méltóság kiteljesedésében tud szerepet játszani, a szenvedő család fájdalmának az enyhítésében nagyobb teret tud biztosítani – hangsúlyozta a megyeelnök. Elmondta, a kórházakat sem azért építjük, mert oda be szeretnénk kerülni, de kórház nélkül nehezebb lenne az élet. Pont ezért a ravatalozók építése is szükséglet, de azt kívánta, hogy minél kevesebbszer találkozzanak itt.

Patakfalva3

Végül üdvözölte a községi vezetés és az egyházi vezetés közötti jó együttműködést is:

– Azt látom, hogy a község vezetés és az egyházi vezetés részéről megvan az igyekezet, hogy a faluban az élet jó irányba haladjon. Ehhez gratulálok és továbbra is partnerként számíthatnak Hargita Megye Tanácsára – fogalmazott a megyeelnök.

Csíkszereda, 2018. szeptember 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.