fbpx

Köszönet a testvérmegyéknek

Hargita Megye Tanácsa nagy erővel dolgozik azon, hogy az alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sűrgösségi Kórház intenzív osztályán megoldást találjanak az altatóorvosok kis számából adódó nehézségekre.

Ennek érdekében Borboly Csaba megyeitanács-elnök levélben fordult Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumához, és a testvérmegyék segítségét is kérte, hogy amíg a megfelelő szakembert megtalálják, addig ideiglenes megoldásként magyarországi altatóorvost biztosítsanak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán 1 heti vagy 2 heti rendszerességgel. A megkeresésre több testvérmegye is pozitívan válaszolt, segítő szándékáról biztosítva Hargita megyét.

A Bács-Kiskun megyei, kecskeméti kórház négy altatóorvossal segítené a munkát, a Heves megyei, egri kórház és a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek is pozitív visszajelzést adtak a megkeresésre.

– Köszönettel tartozunk Balog Zoltán miniszter úrnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjének és dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárnak, valamint a testvérmegyéknek és a kórházak vezetőségének, köszönjük az anyaország segítő kéznyújtását! – fogalmazott Borboly Csaba megyeelnök.

Csíkszereda, 2015. június 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.