fbpx

Köszönetet mondott a Tegyünk Egymásért Egyesület

A székelyudvarhelyi Tegyünk Egymásért Egyesület az elmúlt egy évben több sikeres jótékonysági akciót, gyűjtést, nyári tábort és foglalkozást szervezett – ezekről számolt be az egyesület vezetősége szeptember 27-én, szerdán Csíkszeredában a megyeháza amfiteátrumában.

Elsőként Csányi Attila, a Tegyünk Egymásért Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, a megyei tanács, a gyermekvédelmi vezérigazgatóság, a megyei tanfelügyelőség és a partnerek képviselőit.

TegyunkEgymasert - Csanyi Attila
Csányi Attila, a Tegyünk Egymásért Egyesület elnöke

– Községeink fejlődését nagymértékben meghatározza, hogy önkormányzatunk, a civil szervezetek, a vállalkozók, és a magánszemélyek mennyire képesek részt vállalni a mindennapok feladatainak megoldásából. Célunk, hogy tegyük hozzá saját erőinket a helyi közösségünk fejlesztésekhez. Egyesületünk elkötelezett a különböző kulturális rendezvények szervezése mellett. A Tegyünk Egymásért Egyesület lépéseket tesz, annak érdekében, hogy a településen élő fiatalok részére számos lehetőséget magában foglaló, a szabadidő értelmes eltöltését célzó program indulhasson a közeljövőben – emelte ki Csányi Attila elnök.

Hargita Megye Tanácsa részéről Szőcs-Mátyás István vezérigazgató elmondta, prioritásként kezelik a civil szervezetekkel való együttműködést.

TegyunkEgymasert - Szocs-Matyas Istvan
Szőcs-Mátyás István, vezérigazgató

– Számos terület van, ami nem a megyei tanács hatásköre, de civil szervezetek révén tudja segíteni azokat, ezért nagyon fontos a civil szférával való jó kapcsolat és közös munka. Ezt segítik a megyei tanács pályázati programjai is, amelyek keretében ifjúsági, szociális, kulturális, de egyházi tevékenységeket is támogat – fogalmazott Szőcs-Mátyás István vezérigazgató.

Az egyesülettel jó az együttműködése a megyei tanácsnak, tavaly például tanfelszereléseket tartalmazó csomagokat adott át az egyesületnek Borboly Csaba elnök, és Barabás Csaba, akkori kabinetvezető – hangzott el a találkozón. A szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság részéről Adriana Orian igazgatóhelyettes köszöntötte a fiatalokat, köszönetét fejezve ki az általuk kifejtett tevékenységért.

TegyunkEgymasert - Andras Ervin
András Ervin, a Tegyünk Egymásért Egyesület alelnöke

A folytatásban András Ervin, a Tegyünk Egymásért Egyesület alelnöke osztotta meg ünnepi gondolatait, végül a Hargita Megyei Művészeti Népiskola zeneszakos diákjai rövid műsorral kedveskedtek.

fellepo
Közreműködtek a Hargita Megyei Művészeti Népiskola diákjai

Csíkszereda, 2018. szeptember 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.