fbpx

Közbeszerzéseket tömörítő honlapjával a helyi vállalkozókat segíti a megyei tanács

Csíkszentlélek Község Polgármesteri Hivatala jelezte, hogy feltölti a közbeszerzéseit a Hargita Megye Tanácsa által működtetett http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/?language=hu oldalra, az első anyagot már meg is jelentették a honlapon: http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/node/1294

A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség népszerűsítésének köszönhetően, egyre több intézmény jelzi feliratkozási szándékát, mint például a székelyudvarhelyi, a salamási és az újszékelyi polgármesteri hivatal, illetve már korábban bejelentkezett a Csíkszeredai Szent Anna Speciális Szakképző Líceum is.

Hargita Megye Tanácsa ezúton is felhívja a megye polgármesteri hivatalainak a figyelmét, hogy használják az oldalt, hiszen működtetésével szeretnének hathatós segítséget nyújtani a helyi vállalkozóknak, hogy közvetlenül értesüljenek a Hargita megyei közintézmények által meghirdetett közbeszerzésekről.

A jelenleg működő oldal a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által 2016 májusában létrehozott http://cumpararidirecte.investinhargita.ro honlap átszervezésével és korszerűsítésével jött létre, az eredeti honlapot már díjazta az ország egyik legnépszerűbb közigazgatási szakportálja, az Administratie.ro a legjobb gyakorlat kategóriában. Az elindulás után a honlap hasznosságáról felmérés is készült, a megkérdezettek 97%-a tartotta hasznosnak a weboldalt.

– A honlapot azért fejlesztettük ki, hogy a helyi vállalkozók időben értesüljenek a közbeszerzésekről és a direkt vásárlásokról. Az oldal könnyen kezelhető és ingyen használható, éppen ezért arra biztatjuk a polgármesteri hivatalokat és a vállalkozókat, hogy éljenek a lehetőséggel. Örömmel fogadtuk, amikor jelentkezett Csíkszentlélek önkormányzata, hogy feltölti ajánlatait, ez követendő példa más hivatalok számára is. Egyre több közbeszerzés lesz megtekinthető az oldalon, így a cégeknek is érdemes feliratkozni. Kisebb tételű direkt vásárlásokkal eddig már több mint tíz millió lejre hirdettünk meg árajánlatkérést, illetve már több mint százezer értesítést küldtünk ki e-mail-en az igénylőknek – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. október 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.