fbpx

Közbeszerzést hirdetnek átrakodóállomások és hulladékudvarok kiépítésére

Átrakodóállomások kiépítésére Csíkszeredában és Korondon, illetve nyolc hulladékudvar tervezésére és kivitelezésére hirdet közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP). A munkálatok a Hargita megyei integrált hulladékkezelési rendszer projektje keretében valósulnak meg.

– Kemény munkával elértük, hogy ki lehessen írni a közbeszerzést az átrakodóállomásokra és a hulladékudvarok kialakítására. Ezek nagyméretű munkálatok, ebből kifolyólag munkahelyek teremtését jelentik. Akik nem hittek a projekt megvalósíthatóságában, láthatják, dolgozunk, mindenki bízhat abban, hogy a tervek kivitelezésére törekszünk – mondta a közbeszerzés kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az elöljáró a Hargita megyei vállalkozókat összefogásra biztatja, mint kifejtette, több kis cég együttműködésben megnyerheti a licitet.

– Az volna az ideális, ha nem egy nagyobb cég vinné el a jövedelmet, amelynek csak alvállalkozói a helyiek, és igazából utóbbiak végzik el a tényleges munkát. Arra kell törekedni, hogy ez a jövedelem az itteniekhez kerüljön – tette hozzá a megyeelnök.

A projektet a Környezeti Operatív Program 2007–2013, 2. prioritási tengelyén – A hulladékok integrált menedzsmentrendszerének fejlesztése és a szennyezett területek rehabilitációjára nyújtották be. A közbeszerzésre április 28-án 9 óráig lehet jelentkezni.

Csíkszereda, 2014. március 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.