fbpx

Jogerős ítélet született a szárhegyi Lázár-kastély kapcsán

Végleges és visszavonhatatlan ítélet született a gyergyószárhegyi Lázár-kastély kapcsán: a Hargita Megyei Törvényszék múlt heti döntése értelmében újra kell tárgyalni a kastély bérleti díjának ügyét. Ezzel helyt adtak Hargita Megye Tanácsa fellebbezésének, mely szerint téves volt a szakértői véleményezés és az ennek nyomán történő bérmegállapítás.

– Az ítélet alátámasztja a bér mértéke kapcsán kialakított álláspontunkat. Nem hagytuk annyiban, és lám, eredményt értünk el. Továbbra is jogi erőfeszítéseket teszünk ebben az ügyben, és reméljük, hogy az újratárgyalandó per során a Hargita Megye Tanácsa által eddig is képviselt, jogilag megalapozott véleményt sikerül elfogadtatnunk a 9/24 hányadrészre vonatkozóan is – kommentálta a hírt Borboly Csaba megyeelnök utalva az örökösök közti vitára és tulajdonviszonyokra, amelyben a megyei tanács is érintett az alintézménye, a Kulturális és Művészeti Központ által, amely a kastélyban működött, bérleti díj ellenében. A megyei tanács elnöke megköszönte a megyei tanács jogászainak alapos és kitartó munkáját.

Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja, hogy továbbra is a köz érdekében használhassa a Lázár-kastélyt, ezt a térség jelképévé vált kincset. Mindezek megvalósítása érdekében olyan tervet dolgozott ki, amely lehetőséget nyújt a tulajdonos és a kulturális folyamatok kezelői között egy olyan együttműködésre, amely révén a kastély továbbra is fontos kulturális-turisztikai helyszín lesz – áll abban a jelentésben, amelyet 2014 januárjában készített Hargita Megye Tanácsának Elemző Csoportja a kastély tulajdonjoga és használata körül kialakult helyzetről (http://elemzo.hargitamegye.ro/a-gyergyoszarhegyi-lazar-kastely-tulajdonjoga-es-tevekenysege-korul-kialakult-helyzet/). A téma iránt érdeklődők további hasznos információkat találhatnak a megyei tanács Lázár-kastéllyal kapcsolatos aloldalán: http://hargitamegye.ro/lazar-kastely.html.

Csíkszereda, 2014. március 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.