fbpx

Közel 21 millió lejes beruházás lesz a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjének a felújítása

Egyetlen napirendi pontként elfogadták a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjének felújításához szükséges műszaki és pénzügyi dokumentumának módosítását. Az április 21-i online rendkívüli ülésre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a helyszínről jelentkezett be Konrád Judit kórházmenedzserrel:

https://fb.watch/4-S6WMivBE/

A tanácsülés sürgősségét az indokolta, hogy a Cseke Attila fejlesztési minisztériumhoz tartozó Országos Beruházási Társaság (CNI) holnapi ülésén napirenden szerepeljen. A megyei tanács elnöke szerint az előző mandátumban nem sikerült EU-s pályázatra előkészíteni, így bízik benne az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően új lendületet vesznek a beruházások az egészségügyi szolgáltatások  javítása érdekében.

Jelenleg három különböző épületben zajlanak a szakrendelések.

Konrád Judit hozzátette az új járóbeteg-rendelőben minden szakrendelő egy helyen lesz elérhető így a diagnózis is hamarabb felállítható és a kórház tevékenysége is egyszerűbb lesz.

Bíró Barna Botond alelnök kiemelte, a lakosok kérésére indult el ez a beruházás, amelyhez Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság is hozzájárul társfinanszírozással Hargita Megye Tanácsával.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.