fbpx

Közel száz kántor vett részt lelkigyakorlatos továbbképzőn

Mintegy száz kántor részvételével tartott lelkigyakorlatos továbbképzőt február 4-7. között Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Zenei Bizottság, a Hargita Megyei Vámszer Géza Művészeti Népiskola és Hargita Megye Tanács szervezésében.

Február 7-én, csütörtökön délben a Te Deum eléneklésével zárult a több napos lelkigyakorlat a csíksomlyói kegytemplomban, ahol Tamás József püspök mondott köszönetet, mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A záróeseményen Hargita Megye Tanácsa részéről Becze István megyei tanácsos volt jelen.

Tamás József püspök záróbeszédében külön kiemelte Hargita Megye Tanácsa támogatását, aki idén is legnagyobb támogatóként járult hozzá a költségekhez. A megyei tanács alintézményeként működő Vámszer Géza Művészeti Népiskola tízezer lejjel támogatta a továbbképzőt, amelyen Windhager-Geréd Erzsébet oktatta a jelenlévőket. Windhager-Geréd Erzsébet tanulmányait Kolozsváron, Bécsben és Párizsban végezte. Számos nemzetközi kitüntetés (Brügge, Fondation Meyer-London, Mecénat musical–Paris) birtokosa.

– Az ember olyan, mint egy üres edény és értelme az, hogy megtöltsék azt. A továbbképzőnek is az volt a célja, hogy feltöltsön bennünket – emelte ki Tamás József püspök.

Hargita Megye Tanácsa immár 18 éve, 2001-től támogatja Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik, ami az országban még ma is egyedülállónak számít.

Csíkszereda, 2019. február 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.