fbpx

Közelebb a szerződésbontáshoz Csíkszereda esetében a rossz minőségű kifli szállítása miatt

Továbbra is érkeznek az illetékes hatóságok (fogyasztóvédelem, köz- és állategészségügyi hivatalok) által is megállapított jogos panaszok az iskolákban kiosztott kifli minősége miatt, ezért a szükséges lépésekről egyeztettek Hargita Megye Tanácsának illetékes munkatársai, a megyei tanács oktatási szakbizottságának elnöke, Ferencz-Salamon Alpár, Borboly Csaba elnök és Görbe Péter, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség igazgatója február 7-én, kedden a csíkszeredai megyeházán.

Mint ismeretes, a közbeszerzés meghirdetésére kisebb térségekre osztották a megyét, és a szerződés értelmében felbontható az, ha ugyanabból a kistérségből egy fél év alatt érkezik két végleges és törvényes elmarasztalás valamelyik illetékes hivataltól a rossz minőségű szolgáltatásra vonatkozóan, támasztották alá a megyei tanács jogászai. Ezért levélben kér jelentést Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségtől, hogy kaptak-e két bejelentést ugyanabból a kistérségből, illetve a tanfelügyelőség levelet küld az iskolaigazgatóknak, hogy mondják el véleményüket az esetleges akár 90 napos kiesésről, amit a szerződésbontás eredményezhet. Ezt követően jövő héten egy megbeszélésre hívják a cég képviselőit, amely termékeire panasz van, és ha nem tudnak közös megegyezésre jutni, felbontják a szerződést, hangzott el a megbeszélésen.

Szerződésbontás esetén egy időre felfüggesztik a szállítást, de ha ez bekövetkezik, erre az időszakra megoldást kell találjanak a termék pótlására, mondta Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke arra kérte a jelenlevőket, hogy gondolkodjanak a megoldáson, főleg azon gyermekek esetében, ahol ez a kifli jelenti a napi első étkezést. Ez ügyben javasolta a szülőbizottságok, karitatív szervezetek, cégek bevonását, ha szerződésbontásra kerül sor. Hozzátette: az új közbeszerzési eljárás sajnos hosszú lesz a törvény előírásait betartva a különféle bürokratikus előírások és határidők miatt, de emiatt nem kellene hiányt szenvedjenek a gyerekek.

Csíkszereda, 2017. február 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.