fbpx

A kántorok is élhetnek a pályázati lehetőségekkel

Közel száz kántor részvételével tartanak lelkigyakorlatos továbbképzőt február 6-9. között Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A továbbképző február 6-án, hétfőn délután Veni Sancteval kezdődött.

Kedden délben Tamás József püspök meghívására kilátogatott a helyszínre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Lukács Levente, a megyei tanács egyházi programjainak felelőse.

– Rendezvényünkre az elmúlt évben és idén is a legnagyobb támogatást Hargita Megye Tanácsától kaptuk, ezt szeretném most megköszönni személyesen is, hálásan köszönöm, köszönjük! – fogalmazott Tamás József püspök.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök elmondta, a megyei tanács 2001-től támogatja Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik az országban egyedülállóan. Felhívta a kántorok figyelmét, hogy a megyei tanácshoz nem kell külön bejegyzett egyesület, hogy pályázzanak, hisz a plébániák jogosultak pályázni. Idén is meghirdettük az egyházaknak szóló pályázati programunkat, a támogatott beruházások a templomok mellett kitérnek a szociális célra hasznosított ingatlanok, de akár kántori lakok, ravatalozók felújítására vagy építésére, fűtésrendszerek kiépítésére, harangok automatizálására, toronyórák javítására, valamint gyermektáborozó helyek építésére vagy felújítására is – hangzott el a találkozón.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. szám) vagy a területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918 December 1. út 9. szám, Székelykeresztúr, Szabadság tér, 55. szám,  Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám). Ugyanitt igényelhetik a pályázati űrlapot vagy letölthetik erről linkről.

Ugyanakkor figyelmükbe ajánlotta a március elején meghirdetésre kerülő kulturális, valamint a népviseleti programot, ahova az egyházi kórusok is pályázhatnak. Az ifjúsági kiírásra is lehet majd plébániákként pályázni. Az együttműködési program keretében idén prioritást élveznek a Szent László év jegyében a témához kapcsolódó tevékenységek támogatása – mondta el a helyszínen Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. február 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.