fbpx

Közelebb került a csíkszeredai vállalkozói inkubátorház a megvalósításhoz

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kedden, szeptember 11-én Nagyszebenben találkozott Simion Crețuval, a Központi Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatójával. A vezérigazgató átadta azt az átiratot a megyei tanács vezetőjének, amelyben közlik, hogy a Csíkszeredába tervezett inkubátorházra leadott finanszírozási pályázat ügye jól halad.

Mint azt korábban írtuk, a Regionális Operatív Program keretében kétszázezertől hétmillió euróig terjedő értékben lehet pályázni ágazati inkubátorház létesítésére. Ezt kihasználva Hargita Megye Tanácsa és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala együttműködésről állapodott meg, amely szerint a kreatív ágazatokban vállalkozni akaró fiatalok számára hoznának létre egy inkubátorházat, ez ügyben történt előrelépésről kapott tájékoztatót a megyeelnök.

Borboly Csaba rámutatott, hogy a megyei tanács saját beruházásaként megvalósított székelyudvarhelyi példa is mutatja, hogy szükség van a hasonló beruházásokra, hiszen nagyban segíti a fiatalokat vállalkozásuk elindításához. Ugyanakkor Hargita Tanácsa részéről igyekeznek minden segítséget megadni a városnak az elképzelések megvalósításához. A megyei tanács felvállalta, hogy bármely város számára biztosítják a pályázat elkészítését és lebonyolítását, amennyiben az adott város önkormányzata jelenleg nem rendelkezik a megfelelő kapacitással. A megyeelnök ugyanakkor megköszönte Ráduly Róbert Kálmán polgármesternek, hogy vállalta a csíkszeredai fiatal vállalkozók érdekében ezt a beruházást, és hangsúlyozta, hogy bármennyi inkubátorház jön létre a megyében, azok mind a gazdasági fejlesztést szolgálják, épp ezért ezeket a kezdeményezéseket egységesen és kiemelten kell kezelni.

Csíkszereda, 2018. szeptember 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.