fbpx

Középpontban a pályaorientáció és a szakoktatás

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ és Hargita Megye Tanfelügyelősége május 27-28. között a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Ház adott otthont a XXX. Pedagógusok Fórumának, amelyen a csíki  térség óvónői, tanítói és  tanárai vettek részt.

A jubileumi fórum témája az óvónők és tanítók számára az iskolán kívüli tevékenységek szervezése és lebonyolítása volt, míg a tanárokkal a pályaorinetáció kérdéskörét járták körül. Szombaton ellátogatott a fórumra Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki a pályaorientáció fontosságáról és a szakképzés jövőjéről osztotta meg gondolatait.

– Megítélésem szerint már V. osztálytól fontos a pályaorientáció, az iskolán kívüli foglalkozások növelik a kreativitást, ugyanakkor élményt nyújtanak a készségfejlesztő tevékenységek, amelyek nagyon hasznosak a diákok számára – hangsúlyozta a megyeelnök. Az óvodák és iskolák mellett működő alapítványok, amelyek ezzel foglalkoznak igen fontosak. Ezért is van Hargita Megye Tanácsának erre irányuló pályázata.

A találkozón elhangzott, hogy a pályázati rendszer nagyon merev, nem fogad el utólagos kiegészítést, ezzel kapcsolatosan Borboly Csaba azt javasolta, hogy lehetőleg egy héttel a határidő lejárta előtt érdemes letenni a pályázatot, hogy legyen kellő idő a kollégáknak átnézni és ha szükséges, kiegészítést kérni.

Borboly Csaba köszöntőjében méltatta Ferencz Salamon Alpár, korábbi Hargita megyei főtanfelügyelő munkáját, aki jelenleg megyei tanácsosként, a megyei tanács oktatási-kulturális szakbizottságának elnökeként járul hozzá a megye oktatási életének fellendítéséhez.

Csíkszereda, 2016. május 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.