fbpx

Közlemény a népszavazás kapcsán

A népakarat minden megnyilvánulásának következménye van, különösen ha egyértelmű az eredmény. És most a feldolgozottsági adatok alapján nagy bizonyossággal állítható, hogy egyértelmű eredmény született, a magyar állampolgárok elutasították a betelepítési kvóták terén követett európai uniós politikát.

Ezúton is köszönetet mondok Hargita megye kettős állampolgárai közül mindazoknak, akik szavaztak a csíkszeredai főkonzulátuson közvetlenül vagy levélben. A számuk magas Hargita megyében, és erre büszkék lehetünk. Mindig minden szavazat számít, most is így van.

A migráció okozta európai problémák orvoslásához vezető út egy fontos állomása a október 2-i népszavazás. A szavazóurnához járulók nagy többsége támogatta Magyarország kormányát, így az megkapta a politikai felhatalmazást, hogy érdemben cselekedjen a Magyarországot érintő brüsszeli elképzelés, a kötelező betelepítési kvóta ügyében. A magyar kormány egyértelmű megerősítést kapott az e téren követett politika folytatásához, és biztos vagyok benne, hogy olyan jogalkotási lépésekre kerül sor a Magyar Országgyűlésben, ami minta, példa lesz más országokban, így akár Romániában is. Most is azt mondom, hogy ebből a népszavazásból Románia számára is csak előnyök származnak, akárcsak a többi kelet-közép-európai országnak.

Borboly Csaba,

Hargita Megye Tanácsának elnöke

Csíkszereda, 2016. október 3.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.