fbpx

Közös együttműködés a szórvány megyékkel

Hargita Megye Tanácsa civil pályázatokon keresztül erősíti a jó kapcsolatokat

Az összetartozás jegyében tartottak közös online megbeszélést február 2-án, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba és Beszterce-Naszód megye alprefektusa, Décsei Attila.

Az egyeztetésen részt vettek a megyei alintézmények, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, a Kájoni János Megye Könyvtár, a három kulturális központ, a Hargita Kiadóhivatal, Vámszer Géza Művészeti Népiskola valamint Hargita Megye Tanácsának Hegyi és Barlangimentő Közszolgálatának vezetői és képviselői.

Röviden bemutatásra kerültek az alintézmények tevékenységi tervei, programjai és különböző eseményei, amely mentén olyan közös pontokat és kapcsolódási felületek kerestek, ami mindkét fél számára pozitív eredményeket hozhat.

Ezt követően Zonda Erika, a megyei tanács Programok és projektek vezérigazgatóságának igazgatója bemutatta azon civil pályázatokat, amelyekre az idei évben más megyékből is pályázhatnak. Ezzel is teret adva és lehetőséget teremtve a szórvány települések magyarságának megtartásához, a kultúra, a közösség összetartó erejét növelő programok létrehozásához. Minden kiírt pályázat tekintetében kitét, hogy kapcsolódjon Hargita megyéhez a megpályázott program.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy megyénkben nagyon gazdag kínálat van a különböző programok és események terén, a Beszterce-Naszód megyeiek pedig egy jellegzetesebb kínálatot tudnak nyújtani.

–        Nyitottak vagyunk minden olyan együttműködésre, amely által segíthetünk az identitás megőrzésében, a számbeli kisebbségben élők számára erős támasz lehetünk. Számos olyan kulturális programunk van, amely még színesebbé válhat egy másik térség, egy másik vidék részvételével.

A következő hetekben folytatódnak a pályázati kiírásokról szóló tájékoztatók és egyeztetések, legyen szó a helyi szervezetekről és egyesületekről, vagy a szorvány települések informálásáról.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.