fbpx
test tube of a hospital with blood to examine the virus crown in China

FRISSÍTVE: Hargita megyében jelenleg csak a székelyudvarhelyi városi kórházban, valamint a Prodia csíkszeredai, székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi laboratóriumában végeznek koronavírus-tesztelést!

Közzétették a koronavírusteszteket végző romániai központok listáját

Közzétette az Egészségügyi Minisztérium a http://www.ms.ro/ honlapon a koronavírusteszteket végző romániai központok listáját. A jegyzékben megtalálható a tesztelőközpontok címe és telefonszáma is.

Keddről szerdára virradó éjjel lép életbe a magyar kormány rendelete, mely szerint bizonyos országokból, köztük Romániából érkezve is csak akkor lehet 14 napos karanténkötelezettség nélkül belépni Magyarország területére, ha az utas két, 48 óra különbséggel elvégzett negatív koronavírustesztet mutat fel. Július 15-től  ugyanakkor csak negatív koronavírusteszt felmutatásával engedik be Görögország területére a promachonasi határátkelőnél belépésre jelentkező turistákat. A turistáknak egy legtöbb 72 órával korábban végzett molekuláris vírusteszt eredményével kell igazolniuk, hogy nem fertőzöttek. A tesztet akkreditált laboratóriumban kell elvégeztetni, az eredményről szóló igazolásnak pedig angol nyelvűnek kell lennie, és tartalmaznia kell az illető nevét, valamint személyi igazolványának vagy útlevelének számát.

Hargita megyében két városban, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen, négy központban lehet elvégeztetni a koronavírusteszteket (http://www.ms.ro/centre-testare/).

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.