fbpx

Kulturális táborok Hargita megyei fiataloknak

Az Ardealul egyesület július 27. és augusztus 2. között Borszéken két kulturális tábort szervez Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

A kultúra fontos pillért képez a regionális identitás fejlesztése és annak megőrzése érdekében, ez az egyik oka, hogy a megyei tanács idén is számos pályázatot hirdetett, melyek az egyesületeket és civilszervezeteket támogatják táborok és kulturális rendezvények megszervezésében.

– A megyei tanács a lakosságért dolgozik. A megértés és együttműködés elengedhetetlen megyénk harmónikus fejlődése és kulturális jellegzetességeink megőrzése érdekében. Ezen táborok szervezésével igyekszünk támogatni, megőrizni a sokféleséget, ugyanakkor fiataljaink megismerkedhetnek a hagyományainkkal és a népviselettel. Szintén támogatjuk a különböző etnikumú fiatalok közötti ismeretcserét – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A fiatalok számára lehetőség nyílik a hagyományok és népviseletek megismerése mellett más kultúrák és etnikumok sajátosságaival is találkozni – mondta Bicăjanu Vasile, a megyei tanács gazdasági vezérigazgatóságának vezetője a két tábor megnyitóján.

Az Inter Etnos projekt fő célja bemutatni a hagyományokat és népviseleteket a Hargita megyei gyerekek és fiatalok számára. A táborokat idén Borszéken szervezték meg, egyik 22 fiatal részvételével zajlik, akik Csíkszenttamásról, Galócásról, Balánbányáról és Maroshévízről érkeztek, illetve 16 fiatal van a másik táborban, melyet szintén a multikulturalizmus szellemében tartnak, ők Balánbányáról, Csíkszentdomokosról, Salamásról, Zeteváraljáról, Galócásról és Maroshévízről érkeztek.

Csíkszereda, 2015. július 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.