fbpx

Meglátogatta az épülő udvarhelyi inkubátorházat Spaller Endre

Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke Udvarhelyre látogatott július 24-én, pénteken, ahol megtekintette a Harghita Business Center elnevezésű vállalkozói inkubátorházat. A találkozón részt vettek a magyar küldöttség tagjai, illetve Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bíró Barna Botond és Orosz-Páll Levente megyei tanácsosok.

Borboly Csaba megyeelnök Tusnádfürdőn a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében találkozott Spaller Endrével és küldöttségével, ahol elmondta, fontos számára és a székelyföldi fiatalok számára ez a látogatás, amely konkrétumokat tartalmaz a magyar-magyar együttműködésben.

– Fontos az innováció, a tudás és a gazdasági élet fejlesztése Székelyföldön, anélkül nem lehet itthon maradni – fogalmazott a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa együtt dolgozik a Nemzeti Innovációs Hivatallal azon, hogy az innovációval foglalkozni kívánó fiatalok bekapcsolódhassanak a magyar start-up rendszerbe, összejöveteleket szervezzenek számukra, részvételük biztosítva legyen a magyarországi start-up versenyeken, on-line mentorálást, befektetési és pályázati tanácsadást kapjanak, illetve a későbbiekben a központot működtető személyzet megfelelő képzésben részesülhessen.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az inkubátorház megépítését és működésbe helyezését 50 százalékban az Európai Unió, 50 százalékban pedig Hargita Megye Tanácsa támogatja, a projekt összértéke 4 073 099 lej, a munkálatokat a szerződés értelmében év végéig kell befejezni. A 48 irodahelyiséggel, illetve az úgynevezett közös használatú terekkel, mint titkárság, konferencia, tárgyaló- vagy kiállítóteremmel kialakított inkubátorház célja Székelyudvarhely és térsége fenntartható gazdasági-társadalmi fejlesztésének segítése, illetve az üzleti környezet javítása az üzleti infrastruktúrába való beruházás révén.

Csíkszereda, 2015. július 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.