fbpx

Látnia kell a székelyföldi medvék helyzetét az Agent Green civil szervezetnek Borboly Csaba: a szervezet képviselői szembenézhetnek a valósággal

Az Agent Green civil szervezet több ízben foglalt állást a medvék helyzetét illetően, petíciót fogalmazott meg és tett közzé Tánczos Barna környezetvédelmi és vízügyi miniszter ellen. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke korábban élő bejelentkezésben hívta meg a civil szervezet képviselőit, hogy látogassanak Hargita megyébe, töltsenek el itt pár napot, és kövessék figyelemmel a Hargita megyei medvék helyzetét.
Az élő bejelentkezés elérhető ITT.

A meghívást elfogadva, július 23-án több napra Hargita megyébe látogatnak a szervezet képviselői.
Mindezek fényében, Hargita Megye Tanácsa egy kérdőívet készített a lakosságnak és az érdekelteknek, ennek segítségével határozzák meg azokat a helyszíneket, programokat, háztartásokat, melyekről úgy gondolják, hogy a zöld szervezet képviselőinek kötelezően látniuk kell. Olyan helyszínekre, háztartásokra gondolnak, ahol többször kárt okozott, illetve bejárt a medve.
A kérdőív elérhető ITT. 

Borboly Csaba úgy véli, szembe kell nézniük a székelyföldi valósággal, beszélgessenek a medvetámadás áldozataival, ismerjék meg a gazdák mindennapjait, akik gyakorlatilag félnek kijárni, megművelni a földeket, vagy állatot tartani.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.