fbpx

Laudáció Mik József, Borszék polgármesterének díjazására

Egy céltudatos ember, aki mert nagyot álmodni

 

Ha valakinek kételyei is vannak azt illetően, hogy szabad-e, kell –e néha álmodnia az embernek, a mai nap történései egyértelmű választ adnak a kérdésre: nemcsak szabad, muszáj.

Az az ember, aki mert nagyot álmodni közösségével együtt, ma itt áll mellettem – Mik József Borszék polgármestere.

Mik József 12 évvel ezelőtt merész tervvel indította útjára első mandátumát: visszaadni Borszéknek a fürdővárosi státuszt, turistavonzóvá tenni újra Borszéket.

Ötletét tervek követték, kalkulált, és reménykedett, hiszen az akkori kormány támogatása adott volt. Amikor kiderült, hogy csupán a mézesmadzagot húzták el a közösség orra előtt, partnereket, szövetségeseket keresett, banki hitelhez folyamodott.

Kapott hideget és meleget is, volt aki mosolygott a háta mögött,és volt aki inkább visszalépett és elhatárolódott a segítségnyújtástól. De Mik József a közösségért érzett felelősségtől vezérelve, vitte tervét, konok elhatározással. Tudatában annak, hogy Borszéken a turizmust nem lehet fellendíteni a kezelőbázis megépítése nélkül.

Céltudatosságodat, kitartásodat mindig is csodáltuk. Hargita Megye Tanácsának talán az egyik legjobb döntése volt, hogy vasakarattal kiállt és hitt a projekt megvalósulásában, ezt mutatja az is, hogy az utolsó két évben a kollégák megtalálták a módját a befejezéshez szükséges beruházási rész elkészítésére.

Tudom, hogy voltak mély pontok, szakadékok, amikor, hogy téged idézzelek, már mindent feketében és szürkében láttál. Akkor barátként fordultam feléd, mert éreztem, hogy erre van szükséged, egy jó szóra, bíztatásra. Azt mondtam neked, hogy együtt befejezzük a kezelőbázist, csak tarts ki, Jóska.

Nem adtad fel, újra hátadra vetted a nehéz csomagot, lett sípálya, nyári bobpálya, és most itt vagyunk az ország egyik legszebb, teljes szolgáltatást nyújtó gyógyfürdőjének megnyitóján.

Mindannyian, partnereid, szövetségeseid, azt reméljük ettől a központtól, hogy nem csak a térség, de egész Hargita megye és Székelyföld számára olyan vonzerőt jelent majd, amely mentén sok napot fognak itt eltölteni a vendégek, határon innen és túl.

Hargita Megye Tanácsa Mik József polgármester közéleti tevékenységét ma a Bethlen Gábor-díjjal ismeri el.

E díj átvétele alkalmával kívánok neked jó egészséget és további eredményes munkát, köszönöm, hogy hittél és bíztál Hargita Megye Tanácsának partnerségében!

Borszék, 2022. december 15.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.