fbpx

Újabb támogatás tíz Hargita megyei településnek az általános rendezési tervek kidolgozására

Az elmúlt időszakban írta alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt a finanszírozási szerződést, amelynek révén tíz Hargita megyei település kap támogatást az általános rendezési tervek kidolgozására és/vagy aktualizálására.
Cseke Attila RMDSZ-es miniszter döntése alapján, a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium által Hargita Megye Tanácsának kiutalt közel 230 ezer lejből a következő települések részesülnek: Balánbánya, Karcfalva, Korond, Szépvíz, Gyimesközéplok, Homoródalmás, Csíkrákos, Csíkszentdomokos, Csíkszenttamás, Szentegyháza. Ezek a települések a kiutalt összeget az általános rendezési terv elkészítésének utolsó fázisára fordítják.
2021-ben ugyanezen program révén Hargita megye 746 216,16 lejt kapott 14 közigazgatási egység számára, akkor Románandrásfalva, Homoródalmás, Szentegyháza, Etéd, Karcfalva, Gyergyószárhegy, Oklánd, Csíkrákos, Gyimesközéplok, Csíkszentdomokos, Csíkszenttamás, Székelykeresztúr, Szépvíz és Gyergyótölgyes.
„Az általános rendezési terv rövid és középtávon határozza meg a település fenntartható fejlesztési irányvonalát, illetve szabályozza a településen az építési feltételeket. Abban az esetben, ha egy önkormányzat saját költségvetéséből nem tudja a rendezési tervre elkülöníteni a szükséges összeget, ezek a rendezési tervek stagnálnak, sok esetben hosszabbításra kerülnek, mivel pénz hiánya miatt nem sikerül jóváhagyni az újat. Ezért fontos és jól jön ez a támogatás, mivel sok településen az általános rendezési terv elkészítéséhez nem volt meg a szükséges anyagi forrás” – részletezte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.