fbpx

Lázárfalváról is felújított út vezetne a Szent Anna-tóhoz

A 113B jelzésű megyei út Lázárfalva és Szent Anna-tó közti szakaszának felújításáról egyeztettek a Csíkkozmás és Tusnád községi önkormányzatok és közbirtokosságok Hargita Megye Tanácsa munkatársaival január 19-én a csíkszeredai megyeházán. Mivel jelenleg Csíkból csak kerülő úton, Sepsibükszád felől lehet autóval feljutni a tóhoz, a szóban forgó kilenc kilométeres szakasz felújításával jelentősen rövidítenék a távot Hargita megyéből. Az említett önkormányzatok a szükséges lépések megtételére készülnek: a terület tulajdonviszonyainak tisztázására, azt követően pedig a tervezésre.

Az út felújításának szándéka nemcsak a helyi önkormányzatokban van meg, hanem Hargita Megye Tanácsában is. A megbeszélésen jelen volt Borboly Csaba megyeelnök és Becze István megyei tanácsos is. A megyeelnök szerint minél hamarabb meg kell tenni az első lépéseket.

– Amint azt már elmondtam az év elején, idén a megyei tanácsnak a megyei utak felújítása jelenti az egyik fő célt, és a prioritások között szerepel a Lázárfalva és a Szent Anna-tó közti szakasz – jelentette ki a megyeelnök, hozzátéve, hogy még ez évben elkell készíteni a terveket, amelyeket a lakosokkal is konzultálnak.

 

Csíkszereda, 2017. január 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.