fbpx

Leaszfaltozzák a Románandrásfalva és Kissolymos közötti útszakasz kimaradt részét

Partnerségben javítja fel a 134A jelzésű megyei úton a Románandrásfalva és Kissolymos közötti 1,3 km-es köves szakaszt Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzat. Az erre vonatkozó együttműködési szerződést szeptember 13-án írta alá Borboly Csaba megyeelnök és Nagy Lajos polgármester. A szerződés értelmében a tervezést a helyi önkormányzat, a munkálatokat pedig a megyei tanács finanszírozza. Az út további része aszfaltozott, a kimaradt 1,3 km-es szakaszra is aszfaltréteg kerül az együttműködésnek köszönhetően.

Turistautakat jelölnek ki Keresztúr térségben, ezek mentén pihenőhelyeket alakítanak ki, az útvonalakat információs táblákkal is ellátják. A kétnyelvű pannókat már a napokban kihelyezik. Erről és egyéb aktuális kérdésekről egyeztettek a Székelykeresztúri Kistérségi Szövetség tagjai augusztus 13-i keresztúri megbeszélésükön, ahol jelen volt Borboly Csaba is. A szövetség egyik legnagyobb programjának köszönhetően a kistérségben turistautakat jelöljenek ki és kisebb pihenőövezeteket (a tervekről korábban beszámoltunk) alakítanak ki ezek mentén, az útvonalakat kúttal, információs táblákkal, padokkal, szemetesekkel szerelik fel. Az elkészült kétnyelvű pannók már a napokban kihelyezhetőek a keresztúri halastavak mentére, illetve a Peszente-tetőre. Tavasszal Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata munkatársaival már felmérték a terepet, így pontos adatok szerepelnek a táblákon.

A nyár elején elkészült mobil színpad használati és bérlési szabályzatát is megvitatták, majd terítékre kerültek az őszi rendezvények, amelyek sorozatát most leginkább a szüreti bálok színesítik.

Az aktuális kérdések között az utak karbantartása és a vadgazdálkodás is téma volt, utóbbi kapcsán Borboly Csaba kihangsúlyozta, hogy a vadásztársulatok minél előbb kérvényezzék a beavatkozási engedélyeket a veszélyes medvék ügyében.

Székelykeresztúr, 2017. szeptember 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.