fbpx

Lehet jelentkezni a Kétkerekű suli programra!

Hargita Megye Tanácsa felhívást intéz a megyei általános iskolák és középiskolák részére a Kétkerekű suli közlekedésbiztonsági tájékoztató karavánjára.

Hiánypótló Hargita megyében az a Kétkerekű suli elnevezésű program, amelyet Hargita Megye Tanácsa magyarországi partnerekkel bonyolít le, a Területi Közrendi Hatósággal (ATOP) és a közlekedési rendőrséggel együttműködve.

Mint korábban beszámoltunk, a tavalyi évben előzetesen már lezajlott egy tesztelési időszak, akkor közel 1200 diák és 11 tanintézet vett részt a programban. A nagyon interaktív, sok gyakorlati elemet tartalmazó program sikeresnek bizonyult, az eredmények azt mutatják, hogy egyszeri képzés után is már a diákok közlekedésbiztonsági ismeretei 20 százalékkal javultak, ezért a továbbiakban szeretnék kiterjeszteni a projektet hétezer Hargita megyei diákra és hetven tanintézetre.

A cél a diákok oktatása a biztonságos közlekedésre, a balesetek megelőzése. A program figyelembe veszi a helyi közlekedési szabályokat és sajátosságokat, a bemutató előadás sok gyakorlati elemet tartalmaz. További érdekessége, hogy öt szimulátort használnak az oktatáshoz, ami nagyban növeli az elméleti oktatás gyakorlatba ültetésének hatékonyságát. A projekt a játékos tanulásra alapoz, célja a gyakorlati tudnivalók elsajátítása, a megelőzés és a közlekedésbiztonság elősegítése.  A program lebonyolításában együttműködik Hargita Megye Tanácsa, az ATOP és a Hargita Megyei Rendőrség, magyarországi támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

– A biztonságos Hargita megye megteremtése az egyik prioritásunk. Mivel ebben a témakörben nagyon fontos a nevelés, folytatjuk és kiterjesztjük a már letesztelt és hatékonynak bizonyult programot. A cél a diákok oktatása a biztonságos közlekedésre, a balesetek megelőzése. Örülünk, hogy úgy a hazai, mint a magyarországi partnerek fontosnak tartják, és együtt tudunk működni – nyilatkozta a projekt kapcsán Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa várja a megyei tanintézmények jelentkezését a programba, az alábbi linken található űrlap kitöltésével: http://bit.ly/jelentkezesiurlap

Beküldési határidő 2020. február 21., 12 óra!

További részletekért keressék munkatársainkat az alábbi elérhetőségeken:

Csík térségi iskolák: Szebeni Erika (0266-207700, szebenierika@hargitamegye.ro)

Udvarhely térségi iskolák: Moldován Radu (0746-308514, moldovanradu@hargitamegye.ro)

Keresztúr térségi iskolák: Miklósi Ildikó (0758-056750, miklosiildiko@hargitamegye.ro)

Gyergyó és Maroshévíz térségi iskolák: Erős Levente (0740-607529, eroslevente@hargitamegye.ro)

Csíkszereda, 2020. február 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.