fbpx
?

Ma 15 és 16 óra között tetőződik a narancssárga jelzés

A mai napra az időjárási viszonyokra előrejelzett narancssárga jelzés 15 és 16 óra között tetőződik, az előkészületekről és a teendőkről Hargita Megye Tanácsának illetékes munkatársai – Chiorean Adrian, Ambrus Imre, Ötvös Edit, Izsák Levente, Bardocz László – ma reggel megbeszélést tartottak Borboly Csaba elnökkel.

Azokon a szakaszokon, ahol már van szerződés téli karbantartásra, ezek október 20-tól érvényesek, és az illetékes cégek végzik a beavatkozást. Ahol még nincs téli karbantartási szerződés – hisz sajnos a fellebbezéseket elbíráló országos tanács (CNSC) a több hete letett óvást még nem bírálta el, így annak hiányában szerződést nem lehet kötni -, a megyei tanács kéri a polgármesteri hivatalok és a környékbeli szakcégek segítségét, de természetesen a megyei tanács gépparkja is készen áll a beavatkozásra.

Az alábbi linken megtekinthető táblázatban a zölddel jelzett szakaszokra van szerződés téli karbantartásra, a pirossal jelzett szakaszokra kér segítséget a megyei tanács, illetve saját gépparkját felhasználva avatkozik be:

https://drive.google.com/file/d/0B3DH_aG2Ui1UcmFWOWo5SFZXcDA/view

A megyei tanácsnak április végére volt költségvetése, május 30-ra kész volt a felmérés és a dokumentáció le volt adva a közbeszerzésre, de azóta is a nem megfelelő törvények és eljárások miatt húzódik a véglegesítése, emiatt nincs szerződés bizonyos szakaszokra a téli karbantartásra (situatia deszapezire 2017-2017).

TeliKarbantartas_2017okt29

Az úttestről az esetleges akadályok – kidőlt fa stb. – eltávolítását a nyári karbantartásért felelős cégek végzik.

Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy probléma esetén hívják Hargita Megye Tanácsa készenléti szolgálatát a 0266 207 774 telefonszámon, ahol az utakért felelős kollégák személyesen válaszolnak, vagy a 112 sürgősségi hívószámon kérjenek segítséget.

Kérjük a sajtó segítségét is az autóvezetők figyelmének felhívásában, hogy csak akkor induljanak útnak, ha az halaszthatatlan, és akkor is a téli időjárási viszonyoknak megfelelően – téli gumival, hólánccal, takaróval, homokzsákkal, kis lapáttal – felszerelve.

Csíkszereda, 2017. október 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.