fbpx

Magyarország lekerült a magas járványügyi kockázatot jelentő országok listájáról Romániában

Lekerült Magyarország a „sárga” országok listájáról. Az Országos Vészhelyzeti Bizottság péntek este frissítette a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét. Magyarország nem szerepel rajta, ami azt jelenti, hogy az onnan érkezők nem kell 14 napos karanténba vonuljanak. Az új besorolás január 9-én, szombaton este 8 órakor lép életbe. A járvány szempontjából kockázatos országok listáján szerepel Spanyolország, Olaszország, Németország és Franciaország is. Az ezekből az államokból érkezők 14 napos  karanténba kerülnek Romániában. A teljes lista itt tekinthető meg.

A karanténkötelezettség nem vonatkozik azokra a személyekre, akik három napnál rövidebb időre érkeznek Romániába, és fel tudnak mutatni egy negatív koronavírus-tesztet, amelyet a határátlépésük előtti 48 órában végeztek el. A többi beutazóra 14 napos karantén vár, ám ez a tizedik napon feloldódhat, ha a nyolcadik napon elvégzett tesztjük negatív.

Azoknak a beutazóknak sem kell karanténba vonulniuk, akik orvosi papírral igazolni tudják, hogy az utóbbi 90 napban átestek a koronavírus-fertőzésen.

Fontos: a magyar hatóságok szabályozásai nem változtak, az érvényes korlátozások szerint Magyarország területére nem magyar állampolgár személyforgalomban nem léphet be, a magyar állampolgársággal rendelkezők pedig karanténba kerülnek. További részletek itt olvashatók.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.