fbpx

Márton Áron emlékéremmel tüntette ki dr. Konrád Judit kórházmenedzsert a megyei tanács

Évértékelőt tartott Hargita Megye Tanácsa és alintézménye, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége

2020 egy különleges és nehéz év volt, ért egyet mindenki, a koronavírus-járvány megváltoztatta a mindennapjainkat, a megváltozott körülményekhez pedig alkalmazkodtunk és alkalmazkodunk. Ezeknek megfelelően a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház évértékelő rendezvénye is egy új, hibrid rendszerben zajlott december 18-án, többen jelen voltak a csíkszeredai megyeháza elnöki irodájában, betartva a járványügyi előírásokat, az egészségügyi dolgozók pedig Zoom-on kapcsolódtak be az eseménybe.

Dr. Konrád Judit kórházmenedzser beszédében elmondta, 2020 különleges és nehéz év volt a járvány miatt, de nem csak erről szólt az év, hiszen számos fejlesztést sikerült eszközölniük. A krízishelyzetben pedig olyan megoldások születtek, amelyekre ők maguk sem gondolták, hogy képesek. A következő év sem lesz könnyű, mondta a menedzser, de hozzászokunk a változásokhoz, és kitartunk, hangsúlyozta.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt mondta, a kórház és a megyei tanács összekovácsolt csapata végzett erőteljes munkát idén. Jó eredmény, hogy a járvány idején is tudtak fejleszteni, emelte ki, és megköszönte a lelkes munkát és a bizalmat mindenkinek. Továbbra is együtt kell dolgozni a fejlesztések érdekében, a kórház minél jobb felszereltségéért és a 2-es besorolás eléréséért, tette hozzá, majd ismételten megköszönte az élvonalban dolgozóknak, hogy szabadság nélkül, fáradhatatlanul dolgoznak a lakosság érdekében.

Az eseményen jelen volt Hajdu Gábor képviselő, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke, megyei tanácsos, Zonda Erika, a kórház adminisztratív tanácsának elnöke, Tar Gyöngyi, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője és Lányi Szabolcs professzor, a kórház adminisztratív tanácsának tagja, akik mindannyian köszönetet mondtak az egészségügyben dolgozóknak áldozatos munkájukért.

A kórház osztályvezető orvosai is értékelték az évet, és bemutatták jövő évi terveiket. Mindannyian egyetértettek abban, hogy 2020 a koronavírus, a kihívások és az összefogás éve volt, 2021 pedig reményeik szerint az oltás, a remény és a megvalósítások éve lesz. Mindannyian tovább akarják fejleszteni a megyei sürgősségi kórházat, és megtartani a jó együttműködést és csapatmunkát, ami ehhez szükséges.

Az évértékelő rendezvényen Hargita Megye Tanácsa egyik legrangosabb elismerésével, a Márton Áron emlékéremmel tüntette ki dr. Konrád Judit kórházmenedzsert.

Hargita Megye Tanácsa a Márton Áron-emlékérmet azoknak a személyeknek adományozza, akik a tudományos, kulturális és sportéletben, a közigazgatásban, a megye nemzetközi kapcsolatainak építésében vagy más területeken kimagasló eredményeket értek el, vagy tevékenységükkel méltóvá váltak az elismerésre.

„Konrád Judit elhivatott ember. Orvosként embertársai szolgálatára szegődött, s hivatását szolgálatként éli meg többi orvoskollégájával együtt, akikkel a koronavírus elleni harc frontvonalában dolgozik. Nem hátrál, nem hátrált meg a feladatok elől, ahogy azt szakmája, státusa megköveteli, gyorsan átlátja a helyzetet, pillanatok alatt dönt a felmerülő problémákban. Teszi ezt ugyanazzal a komolysággal és alapossággal, ahogyan mindig is gyógyított. Empátia, együttműködés, csapatmunka, elkötelezettség, elhivatottság a menedzserasszony legfőbb jellemzői. Szívügyének tekinti a fejlesztéseket, amelyekkel a kórház működésének hatékonyságát kívánja növelni, ennek végső célja pedig változatlan, a minőségi betegellátás” – hangzott el dr. Konrád Judit laudációjában. A  laudáció teljes szövege: Konrád Judit laudációja

A Márton Áron emlékérmet Borboly Csaba és Becze István adták át.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.