fbpx

Maszkviselés Hargita megyében

– A Hargita megyei sürgősségi bizottságnál úgy döntöttünk, hogy decentralizáljuk a döntést, és a települések helyi bizottságai döntsék el, hogy köztereken, rendezvényeken milyen esetben kötelezik a maszk használatát – jelentette be augusztus 7-i videójában Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Mint elmondta, azért született ez a döntés, hogy azokon a településeken, ahol nincs fertőzött és nem indokolt, ne legyen kötelező a maszk viselése.

Az intézkedés jövő kedden lép érvénybe, addig tájékoztatunk a települések döntéseiről, hogy legyen idő beszerezni a maszkokat.

A tanácselnök azt javasolta, hogy akinek nincs anyagi lehetősége maszk beszerzésére, forduljon a történelmi egyházakhoz, mert a magyarországi, helyi és kínai adományokból juttattak az egyházaknak.

– Az egyházakat arra kérjük, ha szükség van további felszerelésekre, jelezzék, hogy tudjunk újabb adománygyűjtést kezdeményezni – mondta Borboly Csaba. Hozzátette: Hargita megyében csökkenőben van a fertőzöttek száma, de ez rajtunk áll, hogy így maradjon, ezért továbbra is arra kér mindenkit, hogy viselkedjen felelősen, kerülje a zsúfolt helyeket, tartsa be a szabályokat.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.