fbpx

Mától teljesen önkormányzati kezelés alatt áll a gyergyószentmiklósi jégpálya

Borboly Csaba: több nehézség ellenére, de a felkérésnek eleget téve megvalósulnak a fiatalokat érintő beruházások és munkálatok Gyergyó-térségben

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere ma több fontos helyszínre látogatott el a Gyergyó-térségi napon.

Borboly Csaba megyei tanácselnök átadta azt a dokumentumot, amelyben a megyei tanács által adminisztrált 42,3 százalékos tulajdonjogot átruházza Gyergyószentmiklósnak. A lépés indokoltsága egy multifunkcionális csarnok kiépítése, amelyre az önkormányzat támogatást igényel a kormánytól és ez prioritást élvez Gyergyó-térség és az egész megye tekintetében. A felkérésnek eleget téve, Hargita Megye Tanácsa segített a korábban áldatlan állapotban lévő jégpálya felújításában. Ennek köszönhetően megújult a hűtésrendszer és kicserélődött a palánk is.

Az átadásról készült élő bejelentkezés elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/445934474215172/

A gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégium bentlakásának felújítását is támogatja Hargita Megye Tanácsa.  A hiányos dokumentáció miatt nehézségek merültek fel a munkálatok során, a városvezetés és a kivitelező csapat feladata, hogy megoldást találjanak a probléma kezelésére.

A helyszíni látogatásról készült bejegyzés elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/pfbid02r8PTnPrbGzR4JryehAYbPyRBSg9kSjmkDqjsvny7bSS13TEnELQFS7SsvXWpKY5zl

 

– Nem hagyjuk, hogy a hiányos dokumentáció miatt a Batthyány Ignác Technikai Kollégium bentlakásának munkálatai leálljanak. A víz és csatornarendszer tekintetében azonnali megoldást keresünk az önkormányzattal együtt – fejtette ki a megyei tanácselnök.

 

– A szűkülő költségvetési lehetőségek ellenére is nem engedjük el senki kezét, egyetlen folyamatban lévő beruházásról sem szeretnének lemondani, de ehhez együttműködésre van szükség Hargita Megye Tanácsa költségvetésének egyensúlya érdekében – mondta a megyeelnök.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.